Uutistiedote

Myöhempien aikojen pyhien yleiskonferenssissa keskityttiin kotikeskeisiin kristillisiin
periaatteisiin

Yli 16 miljoonalle myöhempien aikojen pyhälle kautta maailman yleiskonferenssi, joka pidettiin 6.–7. lokakuuta Salt Lake Cityssä Yhdysvalloissa, oli aika vahvistaa sitoutumistaan Kristuksen opetuksiin, joita tähdennettiin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon maailmanlaajuisen johtajan, presidentti Russell M. Nelsonin, sekä muiden puhujien puheissa. Kirkon jäsenet eri puolilla Eurooppaa seurasivat konferenssikokouksia kotona internetin välityksellä sekä seurakuntakeskuksissa.

 

Presidentti Nelson tähdensi sitä, kuinka tärkeää on käyttää kirkon oikeaa nimeä ja noudattaa Kristuksen kaltaisia periaatteita. Puhuessaan sunnuntain aamukokouksessa hän sanoi: ”Suurelle osalle maailmaa Herran kirkko näyttäytyy nykyisin ’mormonikirkon’ valepuvussa. Mutta me Herran kirkon jäsenet tiedämme, kuka on sen johdossa, nimittäin Jeesus Kristus.”

”Jos me teemme parhaamme palauttaaksemme Herran kirkon oikean nimen, niin Hän, jonka kirkko tämä on, vuodattaa voimaansa ja siunauksiaan myöhempien aikojen pyhien päälle toisin kuin olemme koskaan ennen nähneet”, presidentti Nelson sanoi. ”Meillä on tieto Jumalasta ja Hänen voimansa auttamassa meitä viemään Jeesuksen Kristuksen palautetun evankeliumin siunaukset jokaiselle kansakunnalle, suvulle, kielelle ja kansalle sekä valmistamaan maailmaa Herran toiseen tulemiseen.”

Presidentti Nelsonin ohjeen mukaisesti kirkon tukema maailmankuulu Mormonien tabernaakkelikuoro tunnetaan nimenmuutoksen jälkeen nimellä ’Temppeliaukion tabernaakkelikuoro’. Kuoron toiminnanjohtaja Ron Jarrett sanoo: ”Olemme aina olleet eteenpäin katsova kansa ja keskitymme siihen, mikä ei muutu: maailmanluokan musiikilliseen taitoon, innoittaviin sovituksiin ja ohjelmistoon sekä viikoittaiseen ’Musiikkia ja puhuttua sanaa’ -ohjelmaamme, jatkaen 90-vuotista perinnettä.”

Kirkko ilmoitti myös uudesta tasapainosta kotona ja kirkossa annettavan evankeliumiopetuksen välillä. Tähän kuuluu muun muassa muokattu sunnuntain aikataulu, jonka mukaan myöhempien aikojen pyhien seurakuntakeskuksissa pidettävä jumalanpalvelus ja luokat kestävät yhteensä kaksi tuntia. Tämä on osa pyrkimystä vahvistaa perheitä ja yksilöitä kotiin keskittyvällä ja kirkon tukemalla suunnitelmalla saada opetusta opista, vahvistaa uskoa ja edistää suurempaa henkilökohtaista jumalanpalvelusta.

Konferenssissa ilmoitettiin kaksitoista uutta temppeliä, jotka tullaan rakentamaan seuraaviin paikkoihin: Mendoza Argentiina, Salvador Brasilia, Yuba City Kalifornia, Phnom Penh Kambodža, Praia Kap Verde, Yigo Guam, Puebla Meksiko, Auckland Uusi-Seelanti, Lagos Nigeria, Davao Filippiinit, San Juan Puerto Rico ja Washingtonin piirikunta Utah Yhdysvallat. Myöhempien aikojen pyhille temppelit ovat Herran huoneita, pyhimpiä paikkoja maan päällä. Ne eroavat suuresti niistä tuhansista kaikkialla maailmassa olevista tavallisista kirkkorakennuksista ja seurakuntakeskuksista, joissa pidetään sunnuntain jumalanpalveluksia.

Maailmanlaajuisessa naisten kokouksessa sisar Joy D. Jones, kirkon lasten järjestön (Alkeisyhdistyksen) ylijohtaja, kannusti naisia keskittymään vakavammin siihen, ”miksi” he palvelevat perheessään, ystävien parissa, yhteiskunnassa ja kirkossa. ”Kun keskitymme kaikkeen siihen, mitä Jumala on tehnyt meidän hyväksemme, meidän palvelemisemme kumpuaa kiitollisesta sydämestä”, hän opetti. ”Alkaessamme kantaa vähemmän huolta siitä, että palvelemisemme toisi kunniaa meille, me ymmärrämme sen sijaan, että palvelemisemme tulee keskittyä siihen, että laitamme Jumalan ensimmäiseksi.” Hän lisäsi: ”Voimme tehdä jokaisesta tehtäväluettelomme asiasta keinon tuoda kunniaa Hänelle. – – Kun Jumalan palvelemisesta tulee tärkein asia elämässämme, me kadotamme itsemme, ja aikanaan me löydämme itsemme.”

Päätössanoissaan presidentti Russell M. Nelson kannusti kirkon jäseniä kestitsemään itseään Herran sanalla ja soveltamaan Hänen opetuksiaan henkilökohtaiseen elämäänsä. Hän sanoi: ”Vakuutan teille, että ilmoitus kirkossa jatkuu ja tuleekin jatkumaan – –. Siunaan teitä entistä suuremmalla uskolla Häneen ja Hänen pyhään työhönsä, uskolla ja kärsivällisyydellä kestää henkilökohtaiset haasteenne elämässä.”

Ensimmäiset myöhempien aikojen pyhiin kuuluvat lähetyssaarnaajat saapuivat Eurooppaan vuonna 1837. Euroopan mantereella on nykyään yli puoli miljoonaa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsentä; yli 40 maassa ja itsehallintoalueella.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.