Uutistiedote

Vapaaehtoistyöntekijät kokosivat äitiyspakkauksia pakolaisäideille Saksassa

Lokakuun 28. päivänä vapaaehtoistyöntekijät Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon tiloissa Frankfurtissa häärivät pöytien ääressä, joille oli pinottu lahjoitettuja vauvantarvikkeita odottamaan pakkaamista äitiyspakkauksiin. Äitiyspakkaukset lahjoitetaan pakolaisäideille, jotka ovat hiljattain saapuneet Saksaan ja joilla ei ole perustarpeita itselleen eikä vastasyntyneelle vauvalleen.

Kun tapahtumaa valmisteltaessa tarvikkeita lahjoitettiin ja kerättiin, vastuuhenkilöt huomasivat, että heille lahjoitettiin enemmän tarvikkeita kuin äitiyspakkauksiin tarvittiin. Lahjoituksina annettiin uusia ja vähän käytettyjä vauvantarvikkeita sekä käsin neulottuja myssyjä, sukkia ja puseroita.

”Kokemukseni on osoittanut minulle kerta toisensa jälkeen, että pienillä ja yksinkertaisilla asioilla voidaan saada aikaan suuria, vaikka se alussa näyttäisikin mahdottomalta”, sanoo Lisa Koy, yksi tapahtuman järjestäjistä. ”Askel kerrallaan me olemme pyrkineet etenemään, ja matkan varrella olemme saaneet suurta apua lukuisilta kirkon jäseniltä ja nähneet, miten täysin tuntemattomat ovat antaneet runsaita lahjoituksia.”

Tapahtuman järjestivät Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon paikallisyksiköiden naisjäsenet. Äitiyspakkausten kokoaminen on jatkoa aiemmalle tapahtumalle, jossa koottiin ”tervetuliaispakkauksia” pakolaislapsille. Kun vapaaehtoistyöntekijät jakoivat yli 1 000 tervetuliaispakkausta lapsille pakolaiskeskuksissa viime keväänä, he huomasivat, että pelkästään yhdessä keskuksessa oli yli 50 raskaana olevaa naista, jotka tarvitsivat apua valmistautuessaan vauvansa tuloon.

”Ajattelepa, että olisit nainen vieraassa maassa, et osaa kieltä ja odotat vauvaa. Jos minä olisin siinä tilanteessa, olisin hyvin kiitollinen siitä, että joku tietäisi minusta ja huolehtisi minusta ahdingossani. Voimme nähdä, että he ovat hyvin kiitollisia saadessaan nämä tarvikkeet”, sanoo Yvonne Bausman, yksi vapaaehtoistyöntekijöistä.

Kun 80 laatikkoa oli pakattu täyteen vastasyntyneiden tarvikkeita pakolaisäideille ja heidän vauvoilleen, loput lahjoitetuista tarvikkeista pakattiin 50 laatikkoon, jotka lähetettiin pakolaisille Itä-Ukrainaan.

”Pakolaisten auttaminen on kuin hengittäisi sisäänsä Kristuksen puhdasta rakkautta”, sanoo Melina Grahovac, yksi tapahtuman järjestäneistä naisista. ”Kristus on rakkaus. Tämä tieto on auttanut minua pääsemään lähemmäksi Häntä. Auttamalla näitä pakolaisia olen lähestynyt Häntä aivan erilaisella tavalla kuin aiemmin elämässäni.”

Koska kirkon jäsenet ovat Jeesuksen Kristuksen opetuslapsia, he pyrkivät noudattamaan Vapahtajan kehotusta ruokkia nälkäisiä, antaa juotavaa janoisille, majoittaa kodittomia, vaatettaa alastomia ja käydä katsomassa sairaita ja niitä, jotka ovat vankilassa (ks. Matt. 25:35–36). Yksilöiden ja perheiden ponnistelujen sekä kirkon huoltotyö- ja avustusohjelmien ansiosta ajallista ja hengellistä apua on annettu miljoonille hädänalaisille.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.