Uutistiedote

EUROOPAN VAPAAEHTOISTOIMINNAN VUOSI TUO ESIIN MORMON HELPING HANDS -TOIMINTAA

Kirjoittajat: J. Glade Peterson ja Lola Webb Peterson

Lokakuun 16. päivänä 2011 monet ohikulkijat poikkesivat tutustumaan Mormon Helping Hands -näyttelyyn Sony-keskuksessa Berliinissä ja kokivat palveluprojektin käytännössä. Tässä päivän kestäneessä tapahtumassa Mormon Helping Hands -tempauksen vapaaehtoiset auttoivat ihmisiä Euroopassa saamaan vapaaehtoistyön hengen, kun nämä tulivat mukaan ompelemaan ja kokoamaan pieniä katetripusseja. Näissä pusseissa pidetään pysyvää katetria, joka syöttää elintärkeää lääkettä, jotta syöpää sairastava lapsi voi liikkua vapaasti. Tempauksessa ommellut 500 pussia lahjoitetaan lastensairaaloille.

Juanita Münzer, joka on toimittanut joitakin tällaisia pusseja onkologiaosaston lapsille, sanoo: ”Lapset ilahtuivat voidessaan valita omat pussinsa, jotka oli valmistettu värikkäistä, iloisista, hassuista ja piristävistä kankaista.” Hän lisäsi: ”Hetkittäin minun oli käännettävä pääni pois, koska aloin kyynelehtiä.”

Mormon Helping Hands -osastolla olleet vapaaehtoiset tunnisti helposti heidän keltaisista liiveistään, joissa on Helping Hands -tunnus. Osastolla meneillään olleen palvelutempauksen lisäksi julisteet, lehtiset ja jatkuva diaesitys kertoivat monista tempauksista, joita tuhannet Mormon Helping Handsin vapaaehtoiset ovat toteuttaneet eri puolilla Eurooppaa. Ne kutsuivat: ”Tule mukaan vaikuttamaan!”

Karlheinz Scherer, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon tiedotusjohtaja Saksassa, sanoo: ”Haluamme näyttää Berliinissä, että vakavasti sairaan lapsen elämää voidaan helpottaa pienessä ajassa pienin ponnistuksin. Mormon Helping Hands -toiminnan motiivi on yksinkertainen: Me toimimme, koska me haluamme noudattaa Jeesuksen Kristuksen esimerkkiä. Me toimimme, koska me haluamme auttaa. Me toimimme, koska me olemme vakuuttuneita siitä, että me voimme olla onnellisia, jos emme ajattele vain itseämme.”

Mormon Helping Hands on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon maailmanlaajuinen hanke, jossa palvellaan yhteiskunnassa ja annetaan katastrofiapua hädänalaisille. Viime vuonna lähes 9000 vapaaehtoista kautta Euroopan lahjoitti 34000 palvelutuntia. Näihin tempauksiin sisältyi humanitaarisen avun antaminen mudan täyttämille kaupungeille Unkarissa ja tulvavahingoista kärsiville alueille Tšekissä. Katastrofien uhrit näillä alueilla puhuivat sadoista vapaaehtoisistamme silmiinpistävine keltaisine Helping Hands -liiveineen ”keltaisena armeijana” ja sanoivat: ”Mormon Helping Hands toteutti ihmeen!”

Muita palvelutempauksia, joissa Mormon Helping Hands -hankkeen vapaaehtoiset ovat auttaneet, ovat olleet eri paikkakunnilla toteutetut sellaiset tempaukset kuin metsien, rantojen, teiden, maatilojen, puistojen, järvien, lampien, hautausmaiden ja muiden alueiden siivoaminen ja kaunistaminen. He ovat pesseet ikkunoita ja lattioita ja maalanneet rakennuksia. He ovat luovuttaneet verta, koonneet hygieniapakkauksia ja ruokaa jaettavaksi kodittomille ja hädänalaisille sekä järjestäneet lounasruokailuja, viihdykettä ja apua eläkeläisille. He ovat rakentaneet ja kehitelleet lasten leikkikenttälaitteita sekä auttaneet raunioiden korjauksessa ja kunnostuksessa. Kun he auttoivat kunnostamaan eräässä kaupungissa olevaa hyväntekeväisyysmaatilaa, joka palvelee vammaisia aikuisia, nuoria ja lapsia, yksi sen johtajista huomautti: ”Vapaaehtoisenne ovat tehneet yhdessä päivässä töitä kahden kuukauden edestä.”

Frerich Görts, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Euroopan vyöhykkeen yhteyshenkilö Euroopan unioniin, huomauttaa: ”Vaikka hyvin monet kirkon jäsenet ovat jo erittäin sitoutuneita vapaaehtoistyöhön kirkossamme, jotta se pysyy elinvoimaisena, me olemme hyvin tietoisia siitä, ettei kansalaistoiminta ole vain miellyttävä harrastus vaan se on muodostumassa yhä tärkeämmäksi jopa yhteiskunnan selviytymisen kannalta ja että sen seurauksena meidän on laajennettava yhteiskunnallista sitoutumistamme kirkon ulkopuolelle.”

Mormon Helping Hands -ohjelma toimii menestyksellisesti Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa, Euroopassa, Tyynenmeren alueella ja Amerikassa.

Valokuvat: Ron Jarrett

Vanhin ja sisar Peterson sekä vanhin Jarrett ovat Euroopan vyöhykkeen tiedotuslähetyssaarnaajia.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.