Uutistiedote

Kirkko rakentaa lavasteet Uuden testamentin projekteja varten

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon audiovisuaalinen osasto rakentaa suuret Jerusalemin kaupunkia esittävät lavasteet elokuvastudionsa uudelle kuvauspaikalle aivan Goshenin ja Elbertan eteläpuolelle Utahiin tallentaakseen Uuden testamentin tapahtumia filmille. Nämä videoproduktiot auttavat kaikkia ihmisiä ymmärtämään paremmin Jeesuksen Kristuksen elämää ja palvelutehtävää, ja niitä käytetään kirkon koululaitoksen opetusohjelmassa, lähetystyöpyrkimyksissä, vierailukeskusten näyttelyissä, internetin Mormon Messages -sanomissa sekä monissa muissa hankkeissa.

”Luomme videokokoelman, joka tulee sisältymään kirjastoomme, hengellisten elokuvien kirjastoomme”, kertoo vanhin Lynn G. Robbins, joka on seitsemänkymmenen ensimmäisen koorumin jäsen ja valvoo audiovisuaalista osastoa.

Kuvauspaikan lavasteisiin aiotaan rakentaa muinaisen Jerusalemin tiettyjä osia, kuten katuja, aukioita, synagogia ja muita alueita. Lisäksi sen alueen maasto, johon lavasteet rakennetaan, antaa kirkolle mahdollisuuden jäljitellä sellaisia Raamatun ympäristöjä kuten Juudean tasankoja, kumpuilevia kukkuloita, Jordan, synagoga ja monia muita paikkoja, jotka muistuttavat hätkähdyttävällä tavalla Pyhää maata.

”Tontti – pinta-alaltaan lähes kaksi ja puoli neliökilometriä – on ainutlaatuinen: tasankoja, setripuumetsikköjä, pieni joki, lukuisia laaksoja, rotkoja, jopa hiekkadyynejä”, kertoo John Uibel, Uuden testamentin videokirjasto -projektin tuotannonjohtaja. Hän kertoo, että kirkon omistama tontti, joka sijaitsee suunnilleen puolen tunnin matkan päässä Utahin Provossa sijaitsevilta elokuvastudioilta, voidaan saada muistuttamaan läheisesti muinaista Jerusalemia, joitakin Mormonin kirjan tapahtumapaikkoja sekä monia kirkon historian tapahtumapaikkoja. Utahin tontti katsottiin sijainniltaan parhaaksi, koska sen rakentaminen on helppo järjestää ja sen käyttäminen on nopeaa ja vaivatonta.

Laajuudeltaan jalkapallokentän kokoisten Jerusalem-lavasteiden rakentaminen aloitettiin marraskuussa 2010, ja niiden on suunniteltu valmistuvan keväällä 2011. ”Tämä on pitkän aikavälin hanke”, kertoo vanhin Robbins. ”Lavasteet rakennetaan materiaaleista, joita voidaan vuosien sijaan käyttää vuosikymmenten ajan.”

Kirkon audiovisuaalinen osasto etsii tällä hetkellä näyttelijöitä Uuden testamentin elokuvahankkeeseen, jonka kuvausten on suunniteltu alkavan toukokuussa. Kun tämä kuvausprojekti saadaan valmiiksi, kuvauspaikkaa käytetään moniin muihin hankkeisiin, jotka keskittyvät Uuteen ja Vanhaan testamenttiin, Mormonin kirjaan ja kirkon historiaan.

Projektin kustannuksista vanhin Robbins sanoo: ”Verrattuna niihin kuluihin, joita meille olisi koitunut, jos olisimme menneet varsinaisille tapahtumapaikoille, tämä on paljon huokeampi vaihtoehto.”

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.