Uutistiedote

Britannian pääministeri sai kirkolta oman sukunsa historian

Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri David Cameron tapasi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon edustajia parlamentissa 4. helmikuuta ja sai näiltä suvustaan tehdyn selvityksen yli kuuden sukupolven ajalta yksityiskohtaisine historiallisine taustatietoineen.

David Cameron on yksi monista arvostetuista maailman johtajista, joille on annettu henkilökohtainen kooste hänen oman sukunsa historiasta.  Aikaisemmin tällaisen huomionosoituksen ovat maiden johtajista saaneet mm. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Australian entinen pääministeri Julia Gillard ja Saksan aikaisempi liittopresidentti Johannes Rau.

Luovuttaessaan lahjan kirkon puolesta vanhin Patrick Kearon Euroopan vyöhykkeen johtokunnasta sanoi: ”Meille on ollut ilo koota nämä sukututkimustiedot, ja olemme mielissämme, että voimme luovuttaa ne pääministerille ja hänen perheelleen. Toivomme, että he tuntevat iloa saadessaan lisää tietoa suvustaan.”  Vanhin Kearonin mukana oli vanhin Clifford T. Herbertson, joka on vyöhykeseitsenkymmen.

Tapaamiseen osallistuivat myös parlamentin jäsenet David Rutley ja Craig Whittaker, jotka ovat kirkon jäseniä. 

Kirkon sukututkimusosaston asiantuntijat ovat laatineet nämä asiakirjat huolellisen tutkimustyön tuloksena. Osasto hallinnoi maailman suurinta sukututkimusasiakirjojen kokoelmaa, jossa on yli 5,7 miljardia nimeä ja 1,1 miljardia historiallista asiakirjaa. Nämä ovat vapaasti kaikkien saatavissa verkossa osoitteessa familysearch.org sekä lähes 4 800 sukututkimuskeskuksessa eri puolilla maailmaa. Tällä verkkosivustolla käyttäjät voivat myös koota ja säilyttää omat sukupuunsa, valokuvansa ja kertomuksensa sekä jakaa niitä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on 112 sukututkimuskeskusta, ja ne kaikki ovat avoinna yleisölle. Suurin niistä sijaitsee Britannian kansallisarkiston yhteydessä Kew’ssa Länsi-Lontoossa.

David Cameronin suvusta tehty selvitys sisältää tietoa hänen esivanhemmistaan, jotka taistelivat ensimmäisessä maailmansodassa. Kirkko on indeksoinut miljoonia ensimmäiseen maailmansotaan liittyviä sotilasasiakirjoja.

Nykyisin kirkolla on Yhdistyneessä kuningaskunnassa lähes 190 000 jäsentä 334 seurakunnassa.

 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.