Uutistiedote

Dieter F. Uchtdorf kirkon ensimmäisestä presidenttikunnasta kertoo lapsuutensa pakolaiskoettelemuksista

Maailman johtajat kokoontuivat äskettäin Lontoossa yhteen Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön kanssa löytääkseen ratkaisuja Euroopan kasvavaan pakolaiskriisiin. Heidän tavoitteenaan on luoda pitkän aikavälin työ- ja opiskelumahdollisuuksia miljoonille nyt pakolaisleireissä asuville.

Monissa maissa mormonit löytävät lisäksi tapoja auttaa tämän kriisin uhreja osallistumalla palveluprojekteihin ja tekemällä lahjoituksia.

Presidentti Dieter F. Uchtdorf Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäisestä presidenttikunnasta tuntee syvää myötätuntoa niitä kohtaan, jotka kärsivät tämänhetkisestä kriisistä.

Se muistuttaa hänen omia lapsuudenaikaisia kokemuksiaan sodan repimässä Saksassa toisen maailmansodan jälkeen ja jälleen kylmän sodan alkaessa, kun Venäjä alkoi saartaa Itä- ja Länsi-Saksan välistä rajaa sulkien sen lopulta täysin.

Jatkuvissa pyrkimyksissään vastata pakolaiskriisiin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko lahjoittaa 5 miljoonaa dollaria lisää auttaakseen Euroopan pakolaiskriisin uhreja.

Marraskuussa kirkko teki samanlaisen lahjoituksen auttaakseen perheitä, jotka ovat joutuneet maanpakoon, ja se on pyytänyt jäseniään kaikkialla maailmassa auttamaan pakolaisia osallistumalla paikallisiin avustusprojekteihin ja tekemällä lahjoituksia.

Presidentti Dieter F. Uchtdorf muistelee lapsuuttaan ja pohtii tämänhetkistä pakolaistilannetta (englanninkielinen):

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.