Uutistiedote

Euroopan vyöhyke on saanut uuden johtokunnan

Elokuun 1. päivästä alkaen Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Euroopan vyöhykkeellä palvelutyönsä aloittaa uusi johtokunta. Vyöhykkeen johtajana palvelee Patrick Kearon, ensimmäisenä neuvonantajana Paul V. Johnson ja toisena neuvonantajana Timothy J. Dyches. Tämä vyöhyke on yksi 15:stä Yhdysvaltain ulkopuolisesta vyöhykkeestä.

Ensimmäisen presidenttikunnan ja kahdentoista apostolin koorumin johdolla vyöhykkeiden johtokunnat antavat hengellistä ja hallinnollista ohjausta kirkon johtohenkilöille ja jäsenille vyöhykkeellään. Eri vyöhykkeiden johtokunnat muuttuvat aina muutaman vuoden välein, ja näiden tehtävämuutosten myötä tehtävään tulee tuoreita näkökulmia ja uudistunutta tarmoa.

Vyöhykkeen uusi johtaja vanhin Patrick Kearon on asunut Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Saudi-Arabiassa ja Yhdysvalloissa ja on työskennellyt eri aloilla, kuten terveydenhuolto, elintarvikeala, kuljetus- ja autoala. Lisäksi hänellä oli oma viestintäalan konsulttiyritys, ennen kuin hänet kutsuttiin kirkon johtavaksi auktoriteetiksi. Hän meni kasteelle kirkossa 26-vuotiaana, muutama vuosi sen jälkeen kun oli saanut ensimmäisen kosketuksen myöhempien aikojen pyhiin. Kaksi vuotta myöhemmin vanhin Kearon tapasi vaimonsa Jennifer Carole Hulmen. Heillä on neljä lasta, joista yksi on kuollut. Työskenneltyään vanhin Kearonin rinnalla viimeiset kaksi vuotta vanhin Dyches on sitä mieltä, että elämänkokemustensa ansiosta vanhin Kearonilla ”on henkilökohtainen yhteys nuoriin ja lähetyssaarnaajiin – ja heidän ehdottoman tärkeään päämääräänsä”.

Vanhin Paul V. Johnson, joka palvelee ensimmäisenä neuvonantajana, opiskeli Brigham Youngin yliopistossa ja suoritti tutkinnot ensin eläintieteessä ja sitten neuvontatyössä. Hän jatkoi suorittaen opetustekniikan tohtorintutkinnon Utahin osavaltiollisessa yliopistossa. Nuorena vanhin Johnson palveli lähetystyössä Oslon lähetyskentällä Norjassa. Hän palveli myös Chilen vyöhykkeen johtokunnassa ennen kuin hänet kutsuttiin kirkon koululaitoksen asiamieheksi elokuusta 2008 alkaen. Viitatessaan uuteen tehtäväänsä Euroopan vyöhykkeen johtokunnassa vanhin Johnson sanoo: ”Tunnen suurinta innostusta siitä, että seuraavien kuukausien ja vuosien aikana saan työskennellä Euroopan vyöhykkeen suurenmoisten pyhien kanssa ja tutustua heihin.”

Vanhin Dyches, toinen neuvonantaja, opiskeli Brigham Youngin yliopistossa, missä hän suoritti yliopisto-opinnoissa kandidaatin tutkinnon. Sitten hän suoritti lääketieteellisen tutkintonsa ja erityiskoulutuksensa Washingtonin yliopiston alaisessa lääketieteen oppilaitoksessa St. Louisissa Missourissa. Pian sen jälkeen hän avasi yksityispraktiikan, jossa hän suoritti korva-, nenä- ja kurkkuleikkauksia vuoteen 2008 asti. Vuonna 2012 hänet valittiin Amerikan polikliinisten leikkauskeskusten operatiivisen kehittämisen varapääjohtajaksi. Hän palveli nuorena lähetystyössä Saksan eteläisellä lähetyskentällä, ja hän on palvellut lähetysjohtajana Portlandin lähetyskentällä Oregonissa Yhdysvalloissa.

Vaikka Euroopan vyöhykkeen johtokunnan jäsenet ovat vaihtuneet, niin johtokunnan yleiset pyrkimykset ja päämäärät Euroopan vyöhykkeellä eivät ole muuttuneet. ”Olemme nähneet jäsenten kulkevan vakaasti eteenpäin mielessään selkeitä tavoitteita”, sanoo vanhin Dyches puhuessaan muutamasta viime vuodesta. Vyöhykkeenjohtaja Kearon sanoo, että yhtenä johtokunnan tärkeimmistä pyrkimyksistä on edelleen se, että Euroopan vyöhykkeellä asuvia jäseniä kannustetaan keskittymään vyöhykkeen suunnitelmaan, joka koostuu kolmesta tavoitteesta. Ne ovat seuraavat: 1) Tuo mukaan ystävä sekä luomalla mukaanottamisen henkeä että suhtautumalla lämpimästi niihin, jotka kuuluvat johonkin kirkkoon tai eivät kuulu mihinkään kirkkoon. 2) Tule hengellisesti ja ajallisesti omavaraiseksi. 3) Etsi jonkun esivanhemman tiedot ja osallistu hänen puolestaan pyhiin toimituksiin temppelissä. Temppeleissä myöhempien aikojen pyhät toimittavat uskontonsa korkeimpia toimituksia – itselleen ja sijaistyönä edesmenneiden esivanhempiensa puolesta.

”Eläminen evankeliumin mukaan tuo suurta rauhaa ja iloa meidän elämäämme. Suunnitelman tarkoituksena on auttaa meitä kaikkia vastaanottamaan ja huomaamaan ne siunaukset, joita luontaisesti koituu, kun pyrimme saavuttamaan nämä tavoitteet”, sanoo vyöhykkeenjohtaja Kearon.

Vanhin José A. Teixeira, Euroopan vyöhykkeen edellinen johtaja, palveli vyöhykkeen johtokunnassa kuusi vuotta, ja nyt hän muuttaa vaimonsa kanssa Etelä-Amerikan eteläiselle vyöhykkeelle palvellakseen siellä toisena neuvonantajana. ”Teixeirat ovat olleet suurena siunauksena ja apuna meille kaikille”, sanoo vanhin Dyches. Vyöhykkeenjohtaja Kearon sanoo: ”Ne, jotka ovat työskennelleet vanhin Teixeiran kanssa, ovat yhtä mieltä siitä, että hänen terävä älynsä, analyyttinen kykynsä ja kaiken kaikkiaan tavaton uskonsa tekevät hänestä suurenmoisen johtajan.” 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.