Uutistiedote

Euroopan vyöhykkeen uusi johtokunta aloittaa palvelemisen

Vanhin Gary B. Sabin aloittaa elokuun 1. päivänä 2019 palvelemisen Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Euroopan vyöhykkeen uutena johtajana. Ensimmäisenä neuvonantajana palvelee vanhin Massimo De Feo ja toisena neuvonantajana vanhin Erich W. Kopischke. Vyöhykkeen uudesta johtokunnasta ilmoitettiin huhtikuussa.

 

Kirkon maailmanlaajuista hallintoa helpottaa jako 21 maantieteelliseen vyöhykkeeseen. Nykyään Euroopan vyöhykkeen johtokunta johtaa yli 493 970:tä jäsentä yli 1 300 seurakunnassa yli 40 maassa sekä 26 lähetyskentällä ja yhdessä lähetyssaarnaajien koulutuskeskuksessa. Vyöhykkeellä on myös 15 temppeliä, jotka ovat joko toiminnassa, rakenteilla tai peruskorjattavina, tai temppelin rakentamisesta on ilmoitettu. Ensimmäisen presidenttikunnan ja kahdentoista apostolin koorumin johdolla uusi vyöhykkeen johtokunta antaa hengellistä ja hallinnollista ohjausta tällä alueella oleville kirkon johtohenkilöille ja jäsenille.

Gary B. Sabin hyväksyttiin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon johtavana auktoriteettina palvelevaksi seitsenkymmeneksi 2. huhtikuuta 2016. Edellisessä tehtävässään hän palveli ensimmäisenä neuvonantajana Euroopan vyöhykkeen johtokunnassa.

Vanhin Sabin on palvellut lukuisissa kirkon tehtävissä, kuten kokoaikaisena lähetyssaarnaajana Alankomaiden ja Belgian lähetyskentällä, piispana, vaarnanjohtajana sekä vyöhykeseitsenkymmenenä.

Vanhin Sabin on syntynyt Provossa Utahissa Yhdysvalloissa 7. huhtikuuta 1954. Hänellä on ylempi korkeakoulututkinto liikkeenjohdossa Stanfordin yliopistosta sekä alempi korkeakoulututkinto taloustieteessä Brigham Youngin yliopistosta. Hän keskittyi urallaan kaupalliselle kiinteistöalalle kahden New Yorkin arvopaperipörssissä noteeratun yhtiön perustajana sekä puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Hän on perustanut myös Sabin Children’s Foundation -säätiön, joka tarjoaa terveydenhuoltoa kehitysmaiden lapsille. Hän solmi avioliiton Valerie Purdyn kanssa elokuussa 1976, ja heillä on kuusi lasta.

Vanhin Massimo De Feo hyväksyttiin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon johtavana auktoriteettina palvelevaksi seitsenkymmeneksi 2. huhtikuuta 2016. Saadessaan tämän kutsun hän palveli seitsemänkymmenen kolmannen koorumin jäsenenä Euroopan vyöhykkeellä. Vanhin De Feo on palvellut lukuisissa kirkon tehtävissä, kuten kokoaikaisena lähetyssaarnaajana Rooman lähetyskentällä Italiassa, seurakunnanjohtajana lähetysseurakunnassa, piirinjohtajana, neuvonantajana piispakunnassa, korkean neuvoston jäsenenä, vaarnanjohtajana ja vyöhykeseitsenkymmenenä.

Palveltuaan kokoaikaisena lähetyssaarnaajana hän aloitti kansainvälisen suhdetoiminnan uran, kun Yhdysvaltain ulkoasiainministeriö palkkasi ja valtuutti hänet diplomaattitehtäviin Italiassa. Yli 30 palvelusvuoden jälkeen hän toimi viimeksi sosiaaliturvahallinnon alueellisena liittovaltion avustusten varajohtajana Etelä-Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän alueilla. Vanhin De Feo syntyi Tarantossa Italiassa 14. joulukuuta 1960. Hän solmi avioliiton Loredana Galeandron kanssa elokuussa 1984. Heillä on kolme lasta.

Erich W. Kopischke hyväksyttiin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon johtavana auktoriteettina palvelevaksi seitsenkymmeneksi 31. maaliskuuta 2007. Hän palveli Euroopan vyöhykkeen johtokunnassa ensimmäisenä neuvonantajana (2008–2009) ja (2009–2012) johtajana. Ennen kutsuaan kokoaikaiseksi johtavaksi auktoriteetiksi vanhin Kopischke palveli seminaarien ja uskontoinstituuttien koordinaattorina Euroopassa. Aiemmin urallaan hän toimi itsenäisenä vakuutusmeklarina ja oli myöhemmin kansallisen vakuutusyhtiön toimitusjohtajana Saksassa. Hän sai alun perin koulutuksensa ja oppiarvonsa liiketaloudessa.

Vanhin Kopischke on palvellut lukuisissa kirkon tehtävissä, kuten kokoaikaisena lähetyssaarnaajana Münchenin lähetyskentällä Saksassa, vaarnanjohtajana, piirinjohtajana, korkean neuvoston jäsenenä sekä seurakunnanjohtajana. Vuonna 2003 hänet kutsuttiin palvelemaan Berliinin lähetyskentän johtajana Saksassa.

Erich Willi Horst Kopischke syntyi 20. lokakuuta 1956 Elmshornissa Saksassa. Hän solmi avioliiton Christiane Glückin kanssa joulukuussa 1978. Heillä on seitsemän lasta.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.