Uutistiedote

Freibergin temppeli vihitty uudelleen

Presidentti Dieter F. Uchtdorf, toinen neuvonantaja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäisessä presidenttikunnassa, vihki uudelleen Freibergin temppelin Saksassa kolmessa kokouksessa sunnuntaina 4. syyskuuta 2016 temppelin mittavan peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen. Vihkimiskokoukset lähetettiin seurakuntakeskuksiin kaikkialla Tšekin tasavallassa, Saksassa, Unkarissa, Puolassa, Romaniassa, Slovakiassa ja Sveitsissä, ja tuhansilla myöhempien aikojen pyhillä oli mahdollisuus osallistua niihin. Nämä maat kuuluvat Freibergin temppelipiiriin.

Presidentti Uchtdorfia olivat avustamassa vanhin David A. Bednar kahdentoista apostolin koorumista, Euroopan vyöhykkeen johtaja, vanhin Patrick Kearon seitsemänkymmen koorumista ja temppeliosaston toiminnanjohtaja, vanhin Larry Y.  Wilson. Heidän seuranaan olivat heidän vaimonsa.

Ennen uudelleenvihkimistä yli 500 temppelipiirin mormoninuorta kokoontui 3. syyskuuta 2016 osallistumaan kulttuurijuhlaan, joka kuvasi heidän hengellistä ja kulttuurillista perintöään ja alueen monimuotoista historiaa. 12–18-vuotiaat nuoret lauloivat, tanssivat ja esittivät kertomuksia erilaisista historian tapahtumista ja edustamistaan kulttuureista. Tämä kulttuurijuhla lähetettiin temppelipiiriin kuuluviin maihin.

Vanhin Kearon sanoi, että "uudelleenvihkiminen on ihana hetki. Temppeli ei ole ollut käytettävissä, kun sitä on kehitetty ja paranneltu, ja uskon kaikkine iloitsevan siitä, että he he voivat tulle tänne tekemään pyhiä toimituksia."

Temppeli palvelee yli 52 000:ta mormonia Euroopassa, ja se sijaitsee lähellä Dresdenin historiallista kaupunkia osoitteessa Hainichener Strasse 64, Freiberg. Kirkon kokonaisjäsenmäärä Saksassa on yli 39 000.

Temppeli, joka vihittiin alun perin kesäkuussa 1985, suljettiin helmikuussa 2015 peruskorjausta varten. Sitä on jatkettu 15 metrillä, siinä on nyt suuremmat, mukavammat huoneet ja uusi pohjakerros, jossa on ilmastointi. Kyseessä on temppelin toinen peruskorjaus. Ensimmäinen oli vuonna 2002.

2 000 neliömetrin kokoisen rakennuksen kruunaa enkeli Moronin kullattu patsas. Moroni oli muinainen Mormonin kirjan profeetta ja merkittävä henkilö myöhempien aikojen pyhille Jeesuksen Kristuksen evankeliumin palauttamiseen liittyvän tehtävänsä vuoksi.

Avoimien ovien päivinä 8.–27. elokuuta 2016 rakennukseen oli vapaa sisäänpääsy ja ihmisillä oli mahdollisuus nähdä temppeli sisältäpäin. Yli 20 000 ihmistä kävi tutustumassa temppeliin.

Muita Euroopan vyöhykkeen temppeleitä ovat Kööpenhaminan, Helsingin, Frankfurtin, Haagin, Madridin, Tukholman ja Bernin temppelit sekä Lontoon ja Prestonin temppelit Englannissa. Temppelit Lissabonissa, Pariisissa ja Roomassa ovat parhaillaan rakenteilla, ja ne vihitään tulevaisuudessa. Toiminnassa olevien temppelien kokonaismäärä maailmassa on 151, ja 30 muuta temppeliä on eri vaiheissa rakenteilla tai niiden rakentamisesta on ilmoitettu.

Myöhempien aikojen pyhien temppelit poikkeavat seurakuntakeskuksista eli kappeleista, joihin jäsenet kokoontuvat sunnuntain jumalanpalveluksiin. Temppelit ovat ”Herra huoneita”, joissa Jeesuksen Kristuksen opetuksia vahvistetaan perheet iankaikkisuudeksi yhdistävillä toimituksilla kuten kasteella, avioliittoon vihkimisellä ja muilla toimituksilla. Temppelissä kirkon jäsenet oppivat lisää elämän tarkoituksesta ja tekevät liittoja palvella Jeesusta Kristusta ja lähimmäisiään.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.