Uutistiedote

Helsingin vaarnalta ruoka-apua ja reppuja perheille

Ensimmäinen yhteistyö Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa

Perjantaina Espoon ja Haagan seurakuntakeskuksiin on kokoontunut ihmisiä pakkaamaan reppuja. Upouusiin vaaleanpunaisiin, mintunvihreisiin ja mustiin reppuihin sujahtaa erilaisia koulutarvikkeita, pelejä ja xylitol-askit. Repusta löytyy myös lappu, jossa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri toivottavat iloisia toimintahetkiä ja hyvää kouluvuotta.

Seuraavalla viikolla alueen kouluissa alkaa syyslukukausi. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kirkon ja MLL.n yhteinen humanitaarinen projekti. Se on suunnattu Uudenmaan alueen lapsiperheille, joiden talouteen covid-19 pandemia on vaikuttanut negatiivisesti. Koulureppujen lisäksi perheille lahjoitetaan 80 euron arvoinen ruokalahjakortti.

hkiVaarnaMukana.png
Vas. Heli Järvi, Viola Tähtisalmi, Marta Kaczorowski ja Heli Metsätähti-Koistinen Hki 3. seurakunnasta täyttävät reppuja Haagassa© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
  

”Tämä oli aivan ihana projekti! Se toteutui ketterästi, ja tuli juuri oikeaan aikaan”, sanoo perhetoiminnan päällikkö Susan Ihanainen MLL:n Uudenmaan yksiköstä.

”200 reppua sisältöineen tuotiin MLL:n Hakunilan lasten- ja perheiden yhteisötalolle samana perjantaina, jolloin ne pakattiin, ja minä jaoin ne sitten Keravan, Hakunilan ja Koivukylän alueille niin, että valtaosa ehdittiin jakaa tarvitseville jo ennen koulujen alkua. Se, että lahjan mukana oli myös ruokalahjakortti, oli hieno asia, ja teki lahjasta koko perheelle suunnatun. Kyllä siellä kyynelsilmin niitä otettiin vastaan”, Ihanainen kertoo.

MLL saa tietoa tarvitsevista perheistä monialaisesti eri toimijoilta, joilla on hyvä tuntuma siihen, missä apua tarvitaan. Mukana arvioinnissa ovat mm. koulutoimi sekä keravalainen Kouluapua -ryhmä.

Reppuprojektin puuhanainen, Helsingin vaarnan apuyhdistyksen johtaja Raija Pini Kemppainen on iloinen nähdessään, miten ideasta tulee totta, kun toimitaan yhdessä.

”Rahoitus reppuprojektiin haettiin Euroopan vyöhykkeeltä, joka myönsikin hankkeelle huomattavan summan. Apuyhdistys hankki ruokalahjakortit ja reput tarvikkeineen, seurakuntalaiset täyttivät ne, ja kuljettivat MLL:n, joka taas huolehti niiden jakamisesta tarvitseville. Toimimalla yhdessä muiden hyvien järjestöjen kanssa voimme auttaa ahdingossa olevia lähimmäisiämme, ja luoda samalla siltoja”, Kemppainen sanoo.

”Reppuprojektissa halusimme huomioida erityisesti lapset ja koululaiset, maahanmuuttajat mukaan lukien. Poikkeuksellisena pandemian aikana lasten leikit ja vapaa-ajan toiminta keskittyy suurelta osin koteihin. Halusimme huomioida projektissa myös tämän seikan, ja tarjota heille jotakin mukavaa tekemistä pelien muodossa.”

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on toteuttanut ennätyksellisen määrän humanitaarisia hankkeita covid-19 pandemian aikana. Kirkko on ollut mukana 757 projektissa 137 eri maassa, ja käyttänyt niihin miljoonia euroja rahaa. Uudenmaan alueella toteutettu reppuprojekti on yksi näistä innoitetuista hankkeista.

Kirkon presidentti Russell M. Nelson arvioi lausunnossaan, että jo toteutuneet humanitaariset hankkeet ovat vasta alkusoittoa. 

”Vielä paljon enemmän aikaa ja työtä tullaan tarvitsemaan lähitulevaisuudessa, ja kirkko on innokkaana valmis auttamaan”, presidentti Nelson kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

”Kiitos rakkaat ystäväni panoksestanne ja lahjoituksistanne. Yhdessä tulemme voittamaan tämän vaikean ajan. Herra tulee siunaamaan teitä, kun olette siunauksena muille ihmisille.”

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.