president-johnson-guatemala.jpg
Uutistiedote

Jeesuksen Kristuksen kirkko vahvistaa maailmanlaajuista työtään naisten ja lasten auttamiseksi

Hankkeet ovat olleet parantamassa yli 21 miljoonan naisen ja lapsen elämää kaikkialla maailmassa; vaikutus on kaksinkertaistunut ensimmäisiin arvioihin verrattuna

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, joka pyrkii jatkuvasti huolehtimaan velvollisuudestaan auttaa apua tarvitsevia, vahvistaa maailmanlaajuista työtään naisten ja lasten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Kokouksissa, jotka pidettiin temppeliaukiolla Salt Lake Cityssä Utahissa Yhdysvalloissa torstaina 5. kesäkuuta 2025, Apuyhdistyksen ylijohtaja Camille N. Johnson kertoi kahdeksan maailmanlaajuisen humanitaarisen järjestön edustajille, että kirkko lahjoittaa vielä 63,4 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria maailmanlaajuiseen hankkeeseen, josta tiedotettiin ensimmäisen kerran vuonna 2023. Viime vuonna kirkko ilmoitti lahjoittavansa tähän hankkeeseen 55,8 miljoonaa dollaria.

”Yhteistyö on edelleen tämän aloitteen ydin. Suurimman vaikutuksen saamme aikaan, kun yhdistämme voimamme. Iloitsemme yhdessä siitä, että saamme tänäkin vuonna olla luomassa naisille ja lapsille parempaa tulevaisuutta ja vahvistamassa heidän asuinyhteisöjään”, ylijohtaja Johnson sanoi.

Kokouksessa edustajat toivat esiin tärkeitä tuloksia vuodelta 2024 korostaen seuraavia merkittäviä edistysaskelia:

  • 21,2 miljoonaa lasta ja naista sai vitamiineja.
  • 1,87 miljoonalle lapselle tehtiin aliravitsemusseulonta ja annettiin tarvittaessa hoitoa.
  • 1,6 äitiä sai tietoa ravitsevasta ruoasta.
  • 219 000 odottavaa äitiä sai raskausajan hoitoa.
  • 141 000 perhettä sai siemeniä ja koulutusta, ja perheillä on nyt kotonaan kasvimaa, jossa kasvaa ravitsevaa ruokaa.
  • 41 000 henkilöä sai opetusta hygieniasta.
  • 17 000 julkisen terveydenhuollon työntekijää koulutettiin tukemaan äitien ja vastasyntyneiden hoitoa, lasten ravitsemusta, imetystä ja vitamiinien antamista.
  • 6 800 henkilöä hyötyi vedensaannin ja käymälätilojen parantamisesta.
  • 159 vastasyntynyttä elvytettiin syntymän jälkeen.
  • 125 terveydenhuoltopistettä koulutettiin tunnistamaan kliininen aliravitsemus ja antamaan hoitoa.

Kirkko on ottanut johtavan roolin tuodessaan yhteen kahdeksan maailmanlaajuisesti tunnustettua voittoa tavoittelematonta järjestöä. Ne on jaettu neljään ryhmään, joista jokainen keskittyy naisiin ja lapsiin kohdistuviin hankkeisiin. Nämä järjestöt ovat seuraavat: CARE International, Catholic Relief Services (CRS), Helen Keller Intl, iDE, MAP International, Pelastakaa Lapset, The Hunger Project and Vitamin Angels.

Neljä ryhmää ja niiden kohdealueet ja tavoitteet ovat seuraavat:

  • Ryhmä 1: Helen Keller Intl, Vitamin Angels, iDE

    Tavoite: ravitsevan ruoan, vitamiinien ja lääkkeiden saatavuuden parantaminen 12 maassa (Bangladesh, Kambodža, Kongon demokraattinenta tasavalta, Ghana, Kenia, Mali, Nepal, Nigeria, Filippiinit, Senegal, Sierra Leone ja Sambia).
  • Ryhmä 2: CRS, The Hunger Project, MAP International

    Tavoite: äitien ja vastasyntyneiden hoidon parantaminen sekä vedensaannin, käymälöiden, hygienian ja ravitsemuksen parantaminen Ghanassa.
  • Ryhmä 3: Pelastakaa Lapset, MAP International

    Tavoite: äitien ja vastasyntyneiden hoidon ja ravitsemuksen parantaminen Sierra Leonessa ja Sambiassa.
  • Ryhmä 4: CARE, iDE, MAP International

    Tavoite: maanviljelyksen ja ravitsemuksen parantaminen sekä sairaaloiden varustustason ajanmukaistaminen Nepalissa.


”Koska toimimme kaikkialla maailmassa, meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus edistää yhteistyötä näiden kahdeksan järjestön välillä. Hyödyntämällä yksilöllisiä vahvuuksiamme ja voimavarojamme vahvistamme yhteistä vaikutustamme”, sanoi Blaine R. Maxfield, kirkon huoltotyö- ja omavaraisuuspalvelujen osastonjohtaja. ”Mikä siunaus onkaan, kun saamme liittyä yhteen palvelemaan Jumalan lapsia kaikkialla maailmassa.”

Ilmoitus uusista varoista oli osa ohjelmaa, johon kuului myös asiantuntijoiden paneelikeskustelu myöhemmin torstaina 5. kesäkuuta. Sitä johti piispa L. Todd Budge, toinen neuvonantaja kirkon johtavassa piispakunnassa. Paneelissa keskityttiin naisten ja lasten terveyteen ja ravitsemukseen.

Keskustelijat olivat ylijohtaja Johnson, veli Maxfield, Sharon Eubank (kirkon humanitaaristen palvelujen johtaja), Sarah Bouchie (Helen Keller Intl:n toiminnanjohtaja), Ana Céspedes (Vitamin Angels -järjestön toiminnanjohtaja), Lizz Welch (iDE:n toiminnanjohtaja) ja Abena Amedormey (Catholic Relief Services -järjestön Ghanan maajohtaja).

_BIN3753v2.jpg
_BIN3753v2.jpg
Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon paikallinen vaarna järjesti ravitsemusneuvontaa Accrassa Ghanassa 1. kesäkuuta 2024. Lapset mitattiin ja punnittiin aliravitsemusriskin arvioimiseksi, ja naiset saivat tietoa ravitsemuksesta ja terveellisten aterioiden valmistamisesta. 2025 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Bouchie sanoi nähneensä viime vuonna Kambodžassa, kuinka tämä yhteinen hanke auttaa naisia ja lapsia. Hän tapasi 4-vuotiaan tytön, jonka vakava aliravitsemustila huomattiin ja hoidettiin, koska Helen Keller Intl:n tukemat paikalliset terveydenhuollon työntekijät auttoivat häntä.

”[Hänen tarinastaan] saa todella käsityksen siitä, että näiden lasten elämä muuttuu”, sanoi Bouchie, jonka järjestö auttaa lapsia ja perheitä kasvattamaan ja syömään ravitsevaa ruokaa 20 maassa eri puolilla Aasiaa, Afrikkaa, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. ”Ellei tuon lapsen aliravitsemusta olisi huomattu ajoissa, se olisi saattanut olla tuolle perheelle kohtalokasta.”

Sama koskee työtä, jota Vitamin Angels -järjestö tekee keskittyessään parantamaan raskaana olevien naisten, vauvojen ja pienten lasten ravitsemusta ja terveyttä ympäri maailmaa.

”Maksimoimme toistemme vaikutuksen”, Céspedes sanoi. ”Käytämme toistemme kykyjä, voimavaroja, verkostoja ja pätevyyttä tehdäksemme työmme paremmin, tehdäksemme enemmän, tehdäksemme [sitä] laajemmin ja tehdäksemme siitä kestävämpää.”

Welch, jonka järjestö keskittyy parantamaan köyhien, maaseudulla asuvien perheiden ansio- ja toimeentulomahdollisuuksia kehitysmaissa, sanoi, että tämä yhteistyöhanke kirkon ja muiden kanssa on ”ilmiömäinen”.

”Huomionarvoisin anti [tästä päivästä] minulle on se, kuinka anteliaita kirkon jäsenet ovat ja kuinka suuresti ihmiset välittävät toisista ja haluavat auttaa heidän elämänsä muuttamisessa – ensin lasten ja naisten ja sitten perheiden ja asuinyhteisöjen”, Welch sanoi. ”Olen saanut tänään monta kertaa kyyneleet silmiini, ja olen nöyrän kiitollinen [yhteistyöstämme] ja siitä, että ihmiset täällä välittävät muista maailman ihmisistä niin syvästi.”

Rowlands Kaotcha, The Hunger Project -järjestön toiminnanjohtaja, korosti sitä, että ryhmä keskittyy ravitsemaan ihmisiä ja opettamaan heitä ravitsemaan itseään.

”[Lopullinen tavoite] on todellakin omavaraisuus”, Kaotcha sanoi. ”Kirkko rakentaa omavaraisuutta. The Hunger Project -järjestön lopullinen tavoite tukemiemme yhteisöjen suhteen on se, että ihmiset voivat olla omavaraisia ja muuttaa elämäänsä itse ja ohjata omaa toimintaansa päästäkseen sinne, minne haluavat päästä.”

Vuonna 2023 ensimmäinen presidenttikunta pyysi Apuyhdistystä johtamaan tätä maailmanlaajuista hanketta. Presidentti Russell M. Nelson on sanonut naisille, että heillä on jumalallinen lahja, jonka ansiosta he voivat muuttaa ihmisten elämää. Hän sanoi: ”Saan innoitusta teidän uutteruudestanne ja voimaperäisestä johtajuudestanne sekä kyvystänne huomata tarve ja vastata siihen.”

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet pyrkivät elämään Vapahtajan kahden suuren käskyn mukaan: rakastamaan Jumalaa ja rakastamaan lähimmäistämme. Osana tätä toimeksiantoa kirkko pyrkii laajentamaan vaikutustaan niin, että sen työ siunaa paitsi avunsaajia myös heidän perheitään ja asuinyhteisöjään. Lisätietoa kirkon avustushankkeista saat uusimmasta ”Caring for Those in Need” [Huolehdimme aapua tarvitsevista] -yhteenvedosta.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.