Uutistiedote

Kirkko avasi ensimmäisen interaktiivisen sukuhistorian elämyskeskuksen Salt Lake Cityssä

Sukututkimuksen asiantuntijat tekevät esivanhempiimme tutustumisesta entistä hauskempaa perheille ja erityisesti nuorille. Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko avasi ensimmäisen sukuhistorian elämyskeskuksensa temppeliaukiolla 11. helmikuuta 2015. Avajaiset ajoittuvat samaan aikaan sukututkimus- ja teknologiakonferenssi RootsTech 2015:n kanssa, joka pidetään 12.–14. helmikuuta Salt Palacessa Salt Lake Cityssä. Joseph Smithin muistorakennuksessa sijaitseva keskus tarjoaa kävijöilleen ainutlaatuisen ja suuressa määrin interaktiivisen elämyksen, joka yhdistää heidän sukuhistoriansa familysearch.org-sivustolla uusimpaan tietotekniikkaan ja mobiililaitteeseen.

”Elämme jännittäviä aikoja, koska tämä on suuren työmäärän huipentuma”, vanhin Allan F. Packer, seitsemänkymmenen ensimmäisen koorumin jäsen ja sukututkimusosaston toiminnanjohtaja, sanoi elämyskeskuksen avajaisissa.

Studio C -televisiosarjan näyttelijät osallistuivat elämyskeskuksen avajaisiin. ”Mielestäni se on tehty erittäin hyvin”, sanoi näyttelijä Matt Meese. ”Siellä on todella hauskaa, se näyttää erittäin hyvältä ja siellä on paljon tekemistä. Odotan innolla tilaisuutta tutustua siihen paremmin. Se on erilaista kuin väestöluetteloiden lukeminen. Se on yksinkertaisesti osallistavampaa.”

”Elämys kokonaisuudessaan oli erinomainen”, sanoi 16-vuotias Andrew Armstrong Draperista Utahista. ”Usein kun ihmiset ajattelevat sukututkimusta, he ajattelevat tietokoneen ääressä istumista ja paljon pitkästyttävämpää kokemusta. iPadit yhdistettyinä keskuksen uusiin näyttöihin sekä se, miten kaikki on järjestetty, on paljon interaktiivisempaa ja kiinnostavampaa.”

”Tämä on mallikeskuksemme”, sanoi sukuhistorian elämyskeskuksen johtaja Merrill White. ”Haluamme, että koko perhe voi kokea sen.”

White kertoi, että idea elämyskeskuksesta sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun FamilySearch päätti, että se haluaa tarjota uudenlaisen asiakaskokemuksen sukututkimuskeskuksissaan, joita on maailmanlaajuisesti 4 800. ”Menimme piirustuspöydän ääreen ja yritimme luoda opettavaisen elämyksen nuorille ja koko perheelle. Halusimme saada aikaan kokemuksen, johon jokainen suhtautuisi myönteisesti ja jonka äärellä jokainen voisi kokea sukututkimuksen uudella ja mukaansatempaavalla tavalla”, hän lisäsi.

Tilojen muutostyöt valmistuivat toukokuussa 2014. Sittemmin tuhannet vierailijat ovat testanneet uusia elämyksiä, joihin lukeutuu sukupuun tutkiminen jättimäisellä virtuaalisella kartalla. Tulevina vuosina suunnitelmissa on avata lisää elämyskeskuksia.

Keskuksessa vierailijat ovat tarkoitukseen räätälöityjen iPadien kautta yhteydessä itsensä kokoisiin interaktiivisiin näyttöihin, jotka sijaitsevat seitsemässä eri pisteessä. Pisteissä vierailijat voivat saada tietoa itsestään ja siitä, mistä heidän sukunsa on lähtöisin ja millaista heidän sukulaistensa elämä oli, ja jopa siitä, miten he pukeutuivat erityisissä tilaisuuksissa. ”Tämän on tarkoitus olla hauskaa! Me pyydämme heitä aluksi jopa ottamaan selfien, koska tässä on kyse heistä itsestään ja sen jälkeen yhteyden luomisesta heidän perintöönsä,White sanoi. Vierailijat voivat myös kuvata videon itsestään, perheenjäsenestä tai sukulaisesta.

Whiten mukaan elämyskeskuksessa vieraileminen on sosiaalinen kokemus. ”Kun lapset ottavat kuvan, he haluavat äidin ja isän tai sisarusten näkevän sen, koska he tietävät jättävänsä oman jälkensä historiaan.

Uusi elämyskeskus Salt Lake Cityssä palvelee edelleen pääasiallisesti kehittämis- ja kokeilupaikkana, jotta uusia ja parempia kokemuksia voidaan tarjota verkossa sekä muissa sukututkimuskeskuksissa kautta maailman. Toinen elämyskeskus on määrä avata kesällä Seattleen Washingtoniin lähelle Seattlen temppeliä.

Vierailu sukuhistorian elämyskeskuksessa kestää noin tunnin, ja se on yleisölle ilmainen. Keskus on auki maanantaista lauantaihin. Vierailijat ovat aina tervetulleita keskukseen, mutta ilmoittautuminen verkossa on suositeltavaa erityisesti perheen tai nuorten ryhmän ollessa kyseessä.

FamilySearch International on maailman suurin sukututkimusorganisaatio. FamilySearch on voittoa tavoittelematon, vapaaehtoisvoimin toimiva Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ylläpitämä organisaatio. Miljoonat ihmiset käyttävät FamilySearchin aikakirjoja, lähteitä ja palveluja saadakseen enemmän tietoa sukunsa historiasta.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.