Uutistiedote

Kuopion piiri

Ajatus Kuopion piirin uudelleen perustamisesta on ollut sinnikkäästi lähetyskentän johtokunnan rukouksissa vuodesta 2018 alkaen. Tahtotila oli selvä, mutta ajankohtaa Herra ei avannut hetkeen. Lopulta syksyllä 2019 Hän vahvisti sen, että oli koittanut aika tehdä konkreettinen ehdotus vyöhykkeen johtokunnalle. Jo aiemmin samana vuonna Herran Henki oli vaikuttanut voimallisesti useiden perheiden sydämissä kannustaen näitä etsimään mahdollisuutta muuttaa Kuopioon. Joulukuun 2019 loppuun mennessä 11 aktiivista jäsentä oli muuttanut seurakuntaan. Lisäksi marraskuussa Kuopioon muutti pariskunta, jonka toinen puoliso kastettiin Kristuksen kirkkoon noin kuukausi muuton jälkeen.

Kuopion piiri perustettiin Pyhän Hengen täyttämässä konferenssikokouksessa sunnuntaina 12. tammikuuta 2020. Uuteen piiriin kuuluvat Kuopion, Mikkelin, Joensuun ja Savonlinnan seurakunnat. Seurakunnissa on yhteensä noin 260 jäsentä.

Piirin virkailijoita kutsuttaessa lähetyskentän johtokunta etsi erityistä innoitusta löytääkseen pariskuntia, jotka voisivat palvella yhdessä vieraillen seurakunnissa, etsien tapoja vahvistaa yksilöitä ja perheitä sekä välittäen Herran tahtoa piirin johtokunnalle ja apujärjestöille.

Herra kutsui piirin johtajaksi Olli-Pekka Kämäräisen Kuopiosta. Piirinjohtajan neuvonantajiksi Lauri Multamäen Mikkelistä ja Hannu Tuppuraisen Kuopiosta. Piirin kirjurina toimii Wolfgang Ballweg. Mervi Multamäki on kutsuttu piirin Apuyhdistyksen johtajaksi, Minna Kämäräinen piirin Nuorten Naisten johtajaksi ja Kaarina Tuppurainen piirin Alkeisyhdistyksen johtajaksi.

Lähetyskentän johtokunta tuntee samoin kuin vanhin David A. Bednar, joka on kuvaillut viime aikoina ilmoitettujen muutosten tavoitetta seuraavasti: ”Toiveenamme on, että usko Isän suunnitelmaan ja Vapahtajan lunastavaan tehtävään voi lisääntyä maan päällä [Itä-Suomessa] ja että Jumalan ikuinen liitto voidaan vahvistaa. Ainoina tavoitteinamme on edistää jatkuvaa kääntymystä Herraan sekä rakastaa täydemmin ja palvella tehokkaammin veljiämme ja sisariamme.” (Yhdistävä Kristuksessa yhdeksi kaiken, Vanhin David A. Bednar, Yleiskonferenssi, lokakuu 2018).

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.