Uutistiedote

Manchesterin ylipormestari toivotti nuorten aikuisten monitoimikeskuksen tervetulleeksi

Perjantaina 6. kesäkuuta Manchesterissa otettiin virallisesti käyttöön uusi nuorten naimattomien aikuisten keskus lyhyessä juhlatilaisuudessa, jota seurasi virallinen nauhan leikkaus, jonka suoritti hiljattain virkaan asetettu Manchesterin kaupungin ylipormestari, kaupunginvaltuutettu Susan Cooley. Paikalla oli muita kirkon, hallinnon ja yhteiskunnan arvohenkilöitä, kuten vanhin Clifford T. Herbertson, parlamentin jäsen David Rutley sekä Traffordin, Oldhamin ja Boltonin pormestarit, jotka olivat mukana nauhan leikkausseremoniassa.

Rakennus on ensimmäinen Euroopassa valmistunut nuorten naimattomien aikuisten rakennus, ja sen käyttöön ottaminen on historiallinen tapahtuma Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkolle Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä Manchesterin yliopiston alueen keskellä sijaitseva viisikerroksinen rakennus on suunniteltu kaikkien Manchesterissa ja lähialueilla asuvien nuorten naimattomien aikuisten käyttöön. Rakennuksessa on kappelisali jumalanpalvelusta varten, juhlasali toimintoja varten, luokkahuoneita uskonnollista opetusta ja englannin kielen luokkia varten sekä sukututkimuskeskus ja hallinnollisia toimistotiloja.

Kunnioitettu parlamentin ja kirkon jäsen David Rutley totesi: ”Poliittisesta suuntautumisesta riippumatta me olemme kaikki täällä palvelemassa.” Myöhemmin hän antoi nuorille haasteen sanomalla: ”Tämä rakennus suo kaikille niille, joilla on samanmieliset arvot, mahdollisuuden toimia yhdessä. Tämä rakennus voi toimia paitsi pyhäkkönä myös ponnahduslautana palvelemiseen yhteiskunnassa ja yhteiskunnan hyväksi. Hän päätti kehottamalla yleisöä muistamaan sanat jakeessa Matt. 7:20: ”Hedelmistä te siis tunnette heidät.”         

Päätöspuheessaan vanhin Clifford T. Herbertson, vyöhykeseitsenkymmen, tiivisti juhlatapahtuman: ”Tämä on erityinen mahdollisuus paitsi niille, jotka käyvät tässä rakennuksessa nykyään, myös niille, jotka tulevat tänne tulevaisuudessa.” Hän toisti jakeen Matt. 5:14: ”Te olette maailman valo”, ja kehotti nuoria aikuisia olemaan johtotähtenä maailmalle. ”Nuorillamme on vastuullinen tehtävä jakaa tätä valoa.” Hän myös esitti huomion: ”Tänään on toinenkin juhlapäivä, Normandian maihinnousun muistopäivä. Millainen siunaus tämä onkaan nuorillemme, jotka tänä päivänä hyötyvät muiden uhrauksesta.” Henkensä antaneiden kunniaksi hän lainasi erään tuntemattoman hautakirjoitusta Skotlannissa: ”Me luovuimme nykyisyydestämme, jotta te voisitte nauttia tulevaisuudestanne.”

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.