Uutistiedote

Mormoneilla ensimmäinen uuden profeetan johtama maailmanlaajuinen konferenssi

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko pitää 188. yleiskonferenssinsa tänä tulevana pääsiäisviikonloppuna. Tämä konferenssi on ensimmäinen, jota johtaa vasta nimitetty profeetta Russell M. Nelson. Hänet nimitettiin tehtäväänsä edellisen rakkaan profeetan, Thomas S. Monsonin poismenon jälkeen.

 

Yleiskonferenssi on kahdesti vuodessa järjestettävä mormonien kokoontuminen. Se koostuu neljästä yleisestä, kaksi tuntia kestävästä kokouksesta, joissa kirkon jäsenet kuuntelevat kirkon johtohenkilöiden saarnoja. Kokoukset lähetetään maailmanlaajuisesti, ja ne käännetään yli 90 kielelle.

Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään konferenssikeskuksessa, johon mahtuu suunnilleen 21 000 ihmistä ja joka sijaitsee mormonitemppelin vieressä Salt Lake Cityssä Utahissa Yhdysvalloissa.

Vanhin Paul Johnson, Euroopan vyöhykkeen johtaja, kannustaa kaikkia ihmisiä kuuntelemaan yleiskonferenssia.

Hän sanoo: ”Yleiskonferenssi on meille aikaa kuulla Herran meitä varten antamaa ohjausta tänä nimenomaisena aikana.  Tämä konferenssi on erityinen, koska se on ensimmäinen kerta, kun kuulemme uutta profeettaamme, presidentti Russell M. Nelsonia.  Olen innokas kuulemaan, mitä ohjausta ja innoitusta hänellä ja muilla kirkon johtohenkilöillä on minua varten.”

Yleiskonferenssissa kirkon jäsenillä kaikkialla maailmassa on ainutlaatuinen tilaisuus osallistua historialliseen tapahtumaan: presidentti Russell M. Nelsonin hyväksymiseen kirkon 17. profeetaksi.

Tämä ”hyväksyminen” on ollut yleisenä käytäntönä kirkon perustamisesta asti, jolloin Herra ilmoitti, että kirkon tuli pitää konferensseja ja että osa konferenssin virallisista asioista oli virkailijoiden hyväksyminen tehtäviinsä (ks. OL 20:61–67). 

Mormonit antavat hyväksyntänsä johtajilleen yleis-, vaarna- ja seurakuntakonferensseissa.  Kun uusi kirkon presidentti hyväksytään, yleiskonferenssissa on erityinen juhlava osuus, jossa uusi presidentti ja muita johtajia hyväksytään.

Odotuksena on, että tämän yleiskonferenssin aikana kutsutaan myös kaksi uutta apostolia ja heidät hyväksytään kahdentoista apostolin koorumiin. Nämä apostolit ovat Jeesuksen Kristuksen erityisiä todistajia, jotka on kutsuttu opettamaan ja todistamaan Hänestä kaikkialla maailmassa ja jotka pitävät neuvoa keskenään ja kirkon muiden johtohenkilöiden kanssa maailmanlaajuista kirkkoa koskevissa asioissa.

Näiden johtohenkilöiden hyväksyminen kirkossa merkitsee muutakin kuin vain käden kohottamista – se merkitsee heidän kannattamistaan, rukoilemista heidän puolestaan, heidän neuvojensa tarkkaa kuuntelemista ja noudattamista sekä heidän puolustamistaan.

Anne Hannigan, kirkon jäsen Rugbysta Englannista, sanoo: ”Arvostan aina sitä hetkeä konferenssissa, jolloin voimme antaa tukemme profeetallemme, mutta tämä konferenssi tulee olemaan aivan erityinen, koska hyväksymme ja osoitamme tukemme presidentti Nelsonille ensimmäistä kertaa.”

Kaikkia kutsutaan seuraamaan yleiskonferenssikokouksia, jotka pidetään 31. maaliskuuta ja 1. huhtikuuta. Tietoa siitä, kuinka voi seurata näitä kokouksia suorana lähetyksenä, on tässä

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.