Uutistiedote

Mormonijohtajia juutalaisjohtajien vieraina New York Cityssä

Juutalais- ja mormonijohtajien pienessä tapaamisessa viime lokakuussa eräs juutalainen arvohenkilö nimitti tapahtumaa ”kauniin ystävyyden aluksi” näiden kahden uskonnon välillä.

Tuo ystävyys vahvistui edelleen keskiviikkoiltana New York Cityssä.

Dani Dayan, Israelin pääkonsuli New Yorkissa, ja rabbien New Yorkin neuvottelukunta isännöivät vastaanottoa, johon osallistui yli 60 henkilöä ja joka sisältyy meneillään olevaan myöhempien aikojen pyhien ja juutalaisten keskinäistä suhdetta vahvistavaan tapaamisten sarjaan.

”Juutalaisyhteisön ja mormoniyhteisön väliset siteet ovat todella syvät ja hyvin selkeät monissa kysymyksissä, jotka koskevat arvojamme ja tapojamme sekä vaalimiamme asioita”, Dayan sanoi ryhmälle. ”Odotan innokkaasti yhä syvenevää suhdetta välillämme. Utahin osavaltio ei sisälly toimipiiriini, mutta omassa toimipiirissäni teen kaiken voitavani varmistaakseni, että side säilyy edelleen.”

Mormoneja edustivat vanhin Quentin L. Cook kahdentoista apostolin koorumista ja hänen vaimonsa Mary sekä vanhin Gerrit W. Gong seitsemänkymmenen johtokunnasta ja piispa Dean M. Davies johtavasta piispakunnasta vaimonsa Darlan kanssa.

Vanhin Cook sanoi, että suhde juutalaisten ja mormonien välillä on läheinen osin ”siksi, että teologiamme ovat niin merkittävästi sidoksissa toisiinsa”. Hän puhui kiitollisena tilaisuudesta, joka hänellä ja muutamilla muilla keskiviikkoiltana läsnä olleilla oli ollut lokakuussa 2016 juhlistaa erään varhaisen mormoniapostolin Jerusalemin matkan 175. vuosipäivää. Vanhin Cook sanoi, että viime lokakuussa tavoitteena oli tuon vuosipäivän juhlistamisen lisäksi vaalia orastavaa ystävyyttä ja yhteistä halua osallistua tuleviin humanitaarisiin hankkeisiin.

”Me arvostamme tätä suhdetta”, vanhin Cook sanoi. ”Meidän mielestämme [yhdessä työtä tekemällä] voi tapahtua monia asioita.”

Vanhin Cook lainasi neljä kautta New Yorkin oikeuskanslerina aiemmin toimineen Robert Abramsin sanoja viime lokakuulta todeten, että voimme tehdä paljon hyvää yhdessä, koska juutalaiset ja mormonit ovat monella tärkeällä tavalla samankaltaisia.

”Kummatkin kohdistavat perushuomion perheeseen. Kummatkin arvostavat suuresti koulutusta. Kummatkin ovat lujasti sitoutuneet hyväntekeväisyyteen. Kummatkin osoittavat humanitaarista huolenpitoa ja antavat apua kansainvälisissä katastrofeissa kuten maanjäristysten, pyörremyrskyjen ja tsunamien jälkeen eri puolilla maailmaa. Kummatkin ovat historiansa aikana osoittaneet tavatonta menestystä, kykyä, ahkeruutta ja päättäväisyyttä, ja kummatkin ovat joutuneet ankaran vainon ja ennakkoluulojen kohteeksi.”

Eräs toinen juutalaisjohtaja, joka oli mukana nyt keskiviikkona ja viime lokakuussa, oli rabbi Joseph Potasnik, New Yorkin rabbien neuvottelukunnan varatoiminnanjohtaja. Hän puhui lämpimästi myöhempien aikojen pyhistä kutsuen heitä kansaksi, jolla on lahja pitää huolta köyhistä ja joka on taitava ”löytämään tilaisuuksia tehdä enemmän”.

”Olemme tänä iltana kokoontuneet veljellisyyden ja toveruuden hengessä, mutta tehkäämme yhdessä vielä yksi asia”, rabbi Potasnik sanoi. ”Meillä on suurenmoisia ystäviä mormoniyhteisössä ja muissa uskontokunnissa. Emme ehkä aina huomaa, kuinka syviä jotkin noista ystävyyssuhteista ovat. Aiomme tehdä lisää yhteistyötä.”


 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.