Uutistiedote

Portugalin ensimmäisen temppelin maanmurtotilaisuus

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon johtajia sekä paikallisia viranomaisia osallistui yhdessä maan murtamiseen ensimmäisen Portugaliin rakennettavan temppelin maanmurtotilaisuudessa. Yleisöä oli kutsuttu paikallisiin seurakuntakeskuksiin, joissa tapahtumaa seurattiin suorana lähetyksenä.

Lissabonin temppelin maanmurtotilaisuudessa johtavana virkailijana toimi kirkon Euroopan vyöhykkeen johtaja, vanhin Patrick Kearon. Hän sanoi temppelin olevan opetuksen, ilmoituksen ja liittojen paikka. ”On etuoikeus olla mukana tässä riemullisessa hetkessä. Temppeli tulee olemaan loistavana vertauskuvana uskostamme ja kiitollisuudestamme rakastavaa taivaallista Isäämme ja Hänen Poikaansa Jeesusta Kristusta kohtaan. Rukoilemme niiden puolesta, jotka osallistuvat tämän pyhän paikan rakentamiseen. Tiedämme, että se tulee olemaan siunaus Portugalin kansalle.”  

Kirkon jäsen Joana Alcobia Paulo sanoi kirkon jäsenten uskovan vahvoihin perheisiin, joiden perustana ovat tosi periaatteet uskosta Jeesukseen Kristukseen ja Hänen evankeliumiinsa.

Temppelin sisätiloihin tulee portugalilaisen maiseman innoittamaa taidetta. Temppeli tulee olemaan pinta-alaltaan noin  2 200 neliömetriä, ja sen tontin pinta-ala on noin 2 hehtaaria. 

Temppelin osoite on Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lissabon, Parque Expo. Presidentti Thomas S. Monson ilmoitti Lissabonin temppelin rakentamisesta lokakuun 2010 yleiskonferenssissa.

Portugalissa on yli 42 000 kirkon jäsentä.

Kun Lissabonin temppeli alkaa valmistua, ilmoitetaan avoimien ovien tilaisuuksien päivämäärät, jolloin yleisö pääsee kierrokselle tämän pyhän rakennuksen tiloihin ennen sen vihkimistä. Myös vihkimispäivämäärät tullaan julkaisemaan.

Kirkolla on tällä hetkellä 148 toiminnassa olevaa temppeliä kautta maailman. Kun Lissabonin temppeli valmistuu, Euroopassa on 14 temppeliä. Myöhempien aikojen pyhien temppelit poikkeavat seurakuntakeskuksista tai kappeleista, joihin jäsenet kokoontuvat sunnuntaijumalanpalveluksiin. Temppeli on ”Herra huone”, jossa Kristuksen opetuksia vahvistetaan perheet iankaikkisuudeksi yhdistävillä toimituksilla kuten avioliittoon vihkimisellä ja kasteella sekä muilla toimituksilla. Sen sisäpuolella jäsenet oppivat lisää elämän tarkoituksesta ja tekevät liittoja palvella Jeesusta Kristusta ja lähimmäisiään.

Lisää tietoa temppeleistä saa osoitteesta www.mormontemples.org. Sivustolla on yleistä tietoa temppeleistä, kirkon historiasta ja temppelien tarkoituksesta. Sivustolla julkaistaan myös yksityiskohtaista tietoa Lissabonin temppelistä, kun sitä tulee saataville.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.