Uutistiedote

Presidentti Dieter F. Uchtdorf vieraili Euroopassa

Presidentti Dieter F. Uchtdorf – toinen neuvonantaja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäisessä presidenttikunnassa, joka on kirkon korkein hallintoelin – ja hänen vaimonsa Harriet vierailivat kesäkuussa Länsi-Euroopassa juhlistaakseen useita kirkon virstanpylväitä.

Presidentti Uchtdorf, joka on käännynnäinen kirkossa ja syntynyt Saksassa, matkusti Euroopan vyöhykkeen johtajan, vanhin José A. Teixeiran, kanssa.

”Matka on ollut todella hieno”, vanhin Teixeira kertoo.  ”Se on vertauskuvana uskollisten jäsentemme uskosta, perheestä, kasvusta ja omistautumisesta Euroopassa.  Kirkon jäsenet ovat tunteneet presidentti ja sisar Uchtdorfin ilmaisemaa Herran rakkautta.”

Presidentti Uchtdorf muistutti kirkon jäseniä siitä, että Sveitsin temppeli on ensi vuonna 60-vuotias. Se oli ensimmäinen MAP-kirkon temppeli, joka rakennettiin Pohjois-Amerikan ulkopuolelle.  Puhuessaan satelliittilähetyksessä kaikille kuulijakunnille Länsi-Euroopassa hän sanoi: ”Ensimmäiset MAP-kirkon lähetyssaarnaajat saapuivat Länsi-Eurooppaan yli 170 vuotta sitten.  Nykyään kirkossa on  eri puolilla maailmaa yli 15 miljoonaa jäsentä, joista puoli miljoonaa on Euroopassa.  Tämä on suurta ja ihmeellistä työtä eikä mikään pikkuasia jossakin kolkassa.  Jumalan työ ja kirkkaus on tuoda evankeliumin siunaukset Hänen lastensa elämään, missä he sitten asuvatkin!”

Presidentti Uchtdorf ja hänen vaimonsa Harriet tapasivat kirkon johtohenkilöitä Bernissä Sveitsissä, Roomassa Italiassa ja Varsovassa Puolassa. 

Presidentti Uchtdorf oli innokas näkemään, miten työt Rooman temppelin rakennustyömaalla edistyvät.  Temppelin on suunniteltu valmistuvan vuonna 2015.

Varsovassa presidentti ja sisar Uchtdorf puhuivat eri puolilta Puolaa tulleille kirkon jäsenille, ja he tapasivat Varsovan lähetyskentällä palvelevia lähetyssaarnaajia. Puolassa ollessaan Presidentti ja sisar Uchtdorf kävivät myös Auschwitzissa ja-Birkenaussa.

Presidentti Uchtdorf, joka on sotaveteraani ja eläkkeellä oleva saksalaisen Lufthansa-lentoyhtiön päälentäjä, on palvellut lähes 20 vuotta kirkon johtavana auktoriteettina.  Hän ja hänen vaimonsa Harriet ovat olleet naimisissa vuodesta 1962, ja heillä on kaksi lasta, kuusi lastenlasta ja yksi lapsenlapsenlapsi.  Presidentti Uchtdofrin kirkon tehtävän vuoksi hän ja sisar Uchtdorf asuvat nykyään pysyvästi Amerikan yhdysvalloissa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.