Uutistiedote

Presidentti Dieter F. Uchtdorf vieraili syntymäkaupungissaan ja vahvisti yhteenkuuluvuutta Euroopan uskollisten parissa

Presidentti Dieter F. Uchtdorf kuuluu ensimmäiseen presidenttikuntaan, joka on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon korkein hallintoelin. Kaksi viikkoa kestäneen Euroopan vierailunsa aikana toukokuussa 2016 hän tapasi kirkon jäseniä ja ystäviä kuudessa maassa sekä esitti sanomia uskosta ja ilosta.

”Hänen vierailunsa on antanut rohkaisua kaikille ja lohtua niille, jotka ovat olleet huolestuneita”, sanoi vanhin Patrick Kearon, kirkon Euroopan vyöhykkeen johtaja. ”He kaikki muistavat koko loppuikänsä tavanneensa presidentti Dieter F. Uchtdorfin henkilökohtaisesti. Hän on suunnannut heidät kohti Jeesusta Kristusta, joka on heidän ystävänsä ja Vapahtajansa.”

Presidentti Uchtdorfin matkaan sisältyi kaksi historiallista tapaamista Tšekin tasavallassa.

Ensimmäinen niistä oli sunnuntaina 15. toukokuuta, jolloin monissa Euroopan maissa vietettiin helluntaipäivää. Tänä kristittyjen pyhänä päivänä presidentti Uchtdorf johti Tšekin tasavallan ensimmäisen vaarnan, Prahan vaarnan, perustamista. Useat sadat uskolliset kokoontuivat erityiseen jumalanpalvelukseen ja hyväksyivät vaarnan ensimmäiseksi johtajaksi Martin Pilkan sekä hänen neuvonantajikseen Michal Hanzalin ja Roman Čadenin  sekä antoivat heille tukensa.

Torstaina 19. toukokuuta presidentti Uchtdorf palasi Tšekin tasavallan koillisosassa sijaitsevaan Ostravan kaupunkiin, jossa hän syntyi Saksan kansalaisena toisen maailmansodan melskeiden aikaan.

Helmikuussa annetussa haastattelussa presidentti Uchtdorf kertoi lapsuuden muistoja siitä, kuinka hän menetti kotinsa kahdesti, ja kannusti mormoneja osoittamaan myötätuntoa Eurooppaan tungeksiville pakolaisille. Äskettäisellä matkallaan Euroopassa hän liittyi Brysselissä nuorten ja muiden vapaaehtoisten joukkoon kokoamaan hygieniapakkauksia pakolaisille. Hän myös vieraili tšekkiläisen Havířovin kaupungin pakolaiskeskuksessa saadakseen lisää tietoa siellä apua saavien pakolaisten kohtaloista.

Presidentti Uchtdorf puhui tuhansille uskollisille erityisissä hartaustilaisuuksissa ja konferensseissa, joita pidettiin Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä, Englannissa ja Pohjois-Irlannissa. Hän kannusti lähetyssaarnaajia Brysselissä, johti koulutusta paikallisille johtohenkilöille Zürichissä ja antoi neuvoja tiedotusjohtajille Manchesterissa.

Presidentti Uchtdorf kutsuttiin toiseksi neuvonantajaksi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäiseen presidenttikuntaan 3. helmikuuta 2008.

Ensimmäisen presidenttikunnan jäsenet ovat Jeesuksen Kristuksen erityisiä todistajia, jotka on kutsuttu opettamaan ja todistamaan Hänestä kaikkialla maailmassa. Apostolit matkustavat paljon puhuakseen ja antaakseen rohkaisua suurille kuulijajoukoille, joissa on sekä jäseniä että muihin uskontoihin kuuluvia, ja myös tavatakseen paikallisia johtajia.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.