Presidentti Henry B. Eyring, ensimmäinen neuvonantaja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäisessä presidenttikunnassa, vihki käyttöön Pariisin temppelin sunnuntaina 21. toukokuuta 2017.
Presidentti Eyringin mukana olivat vanhin Neil L. Andersen kahdentoista apostolin koorumista, piispa Gerald Caussé johtavasta piispakunnasta, vanhin Larry Y. Wilson seitsemänkymmenen koorumista ja vanhin Paul V. Johnson Euroopan vyöhykkeen johtokunnasta. Kirkon jäseniä kokoontui temppeliin, viereisiin rakennuksiin ja moniin paikkoihin Ranskassa, Belgiassa ja Sveitsissä osallistumaan vihkimistilaisuuksiin satelliitin välityksellä.
Presidentti Eyring selitti, että Pariisin temppelin merkitys "on nostaa ranskan kieltä puhuva sukupolvi, joka ovat syvästi omistautunut Herraan Jeesukseen Kristukseen ja valmistautunut kuljettamaan evankeliumia maailmaan".
Vihkimistä edeltävänä päivänä kirkon johtohenkilöt nauttivat yli tuhannen myöhempien aikojen pyhiin kuuluvan nuoren esityksestä, jossa nämä laulamalla ja tanssimalla kuvasivat kirkon historiaa Ranskassa ja ylistivät sen pioneereja. Kulttuurijuhla nimeltään Anna valosi loistaa pidettiin Ranskan kansallisella pyöräilystadionilla läheisessä Saint-Quentin-en-Yvelinesin kaupungissa.
Kolme viikkoa kestäneiden avointen ovien tilaisuuksien aikana huhti- ja toukokuussa lähes 50 000 vierasta näki lyhyen videon temppeleistä ja kulki sitten temppelin ja sen piha-alueen läpi. Huhtikuun aikana temppeliin tutustui kutsuvieraina myös valtiovaltojen, kirkkojen ja oppilaitosten edustajia eri puolilta maailmaa. Kiertokäyntiin temppelissä osallistui myös kaupunginhallituksen jäseniä ja paikallisia kirkollisia johtohenkilöitä.
Uusi temppeli tulee palvelemaan noin 38 000:ta kirkon jäsentä Ranskassa ja Belgiassa. Temppeli, jonka rakentamisesta presidentti Thomas S. Monson ilmoitti 1. lokakuuta 2011, on ollut työn alla elokuun 2012 maanmurtoseremoniasta saakka. Se on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon 156. toiminnassa oleva temppeli ja ensimmäinen temppeli Ranskassa.
1 / 14 |
Myöhempien aikojen pyhien temppelit poikkeavat kirkkorakennuksista, joihin jäsenet kokoontuvat sunnuntaijumalanpalveluksiin. Temppelit ovat ”Herra huoneita”, joissa Jeesuksen Kristuksen opetuksia vahvistetaan kasteella, avioliittoon vihkimisellä ja muilla toimituksilla, jotka yhdistävät perheitä iankaikkisuudeksi.