Uutistiedote

Presidentti Monson ilmoitti neljästä uudesta temppelistä

Temppelit rakennetaan Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan

Thomas S. Monson, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon presidentti ilmoitti suunnitelmista rakentaa neljä uutta temppeliä, jotka tulevat sijaitsemaan Hararessa Zimbabwessa, Quitossa Ecuadorissa, Belémissä Brasiliassa ja Limassa Perussa (kirkon toinen temppeli siinä kaupungissa). Hän ilmoitti asiasta puhuessaan kirkon 186. vuosikonferenssin sunnuntain aamukokouksessa.

Viime kuussa kirkko saavutti yhden virstanpylvään, kun Provon keskustan temppeli vihittiin 22. maaliskuuta 2016, ja kirkolla on nyt 150 toiminnassa olevaa temppeliä. Sunnuntaina neljän ilmoitetun temppelin myötä ilmoitettuja tai rakenteilla olevia uusia temppeleitä on yhteensä 27. Niiden lisäksi neljä olemassa olevaa temppeliä on remontoitavana.

Myöhempien aikojen pyhät pitävät temppeleitä ”Herran huoneina”, pyhimpinä paikkoina maan päällä. Toisin kuin seurakuntakeskukset, joissa pidetään sunnuntaisin jumalanpalvelus ja viikolla toimintoja, temppelit ovat auki koko viikon ja sunnuntaisin suljettuja.

Temppelityö vahvistaa myöhempien aikojen pyhiä heidän pyrkiessään seuraamaan Jeesusta Kristusta. Temppelissä pyhät seremoniat liittävät perheitä yhteen ikuisesti, ja niissä selitetään Jumalan suunnitelmaa lapsiaan varten.


 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.