Johtohenkilön elämäkertatietoja

Sisar Jean B. Bingham

Sisar Jean Barrus Bingham on 17. ylijohtaja Apuyhdistyksessä, joka on yksi maailman suurimmista naisjärjestöistä. Kun hänet kutsuttiin tähän tehtävään huhtikuussa 2017, hän palveli ensimmäisenä neuvonantajana Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Alkeisyhdistyksen ylimmässä johtokunnassa. Hän on palvellut myös Alkeisyhdistyksen pääneuvottelukunnassa. Alkeisyhdistys on kirkon järjestö miljoonalle lapselle, jotka ovat 11-vuotiaita tai sitä nuorempia.

Sisar Bingham syntyi Provossa Utahissa Yhdysvalloissa ja on Robert R. ja Edith Joy Clark Barrusin perheen yhdeksästä lapsesta kolmas. Lapsena ja nuorena hän asui Texasin, Minnesotan ja New Jerseyn osavaltioissa.

Sisar Bingham tapasi aviomiehensä Brucen, kun he kumpikin opiskelivat Brigham Youngin yliopistossa Utahissa. Heidät vihittiin Provon temppelissä 22. joulukuuta 1972, ja heillä on kaksi tytärtä ja viisi lastenlasta. Sisar Bingham ja hänen miehensä ovat myös toimineet sijaisvanhempina nuorille ja lapsille, ja monista heistä on tullut Binghamin perheen jäseniä.

Kun perheen lapset olivat viimeisiä vuosia koulussa, sisar Bingham palasi opiskelemaan. Hän suoritti kandidaatin ja maisterin tutkinnot National Louisin yliopistossa Illinoisin osavaltiossa pääaineenaan opettaminen. Hän on myös suorittanut lisäopintoja Brigham Youngin yliopistossa ja Elgin Community Collegessa.

Hän on opettanut englantia vieraana kielenä yksityiskoulussa alakoulun oppilaille sekä voittoa tavoittelemattomissa järjestöissä muun muassa maahanmuuttajille. Hän on toiminut myös hoitoapulaisena.

Sisar Bingham on toiminut vapaaehtoisena lastensa kouluissa ja palvellut monissa opetus- ja johtotehtävissä naisten, lasten ja nuorten parissa paikallisessa seurakunnassaan kuten Alkeisyhdistyksen ja Nuorten Naisten johtajana ja neuvonantajana Apuyhdistyksessä. Hän on opettanut nuoria kuusi vuotta aamuseminaarissa ja palvellut temppelitoimitustyöntekijänä Chicagon temppelissä Illinoisin osavaltiossa.

Hän lukee todistuksensa Jeesuksen Kristuksen evankeliumista vanhempiensa ”uskollisen esimerkin” sekä oman kirkossa käymisensä ja palvelemisensa ansioksi. Sukututkimustyöhön osallistuminen ja temppelissä käyminen ovat vahvistaneet hänen sitoutumistaan tulla Jeesuksen Kristuksen opetuslapseksi.

Hän nauttii lukemisesta, ulkoilemisesta kuten patikoinnista, retkeilystä ja melomisesta, matkustamisesta, ruoanlaitosta sitä arvostavalle perheelleen sekä siitä, että voi viettää kaiken liikenevän ajan lastenlastensa kanssa. 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.