Johtohenkilön elämäkertatietoja

Sisar Reyna I. Aburto

Sisar Reyna I. Aburto kutsuttiin huhtikuussa 2017 toiseksi neuvonantajaksi  Apuyhdistyksen ylimpään johtokuntaan. Apuyhdistys on järjestö kirkon kuudelle miljoonalle 18 vuotta täyttäneelle naisjäsenelle. Hän syntyi Nicaraguassa Noel Blancon ja Delbi Cardozan perheeseen ja solmi avioliiton meksikolaisen Carlos Aburton kanssa Jordan Riverin temppelissä Utahissa Yhdysvalloissa vuonna 1993. He kumpikin ovat käännynnäisiä Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa, ja heillä on kolme lasta ja kaksi lastenlasta.
Sisar Aburto opiskeli neljä vuotta tuotantotaloutta Universidad Centroamericanassa, ja hän on suorittanut tutkinnon tietojenkäsittelytieteessä Utah Valleyn yliopistossa. Hän on toiminut kielten parissa yli 25 vuotta tasapainottaen työn, perheen ja kirkon tehtävät ja omistaa nyt miehensä kanssa pienen käännöstoimiston.

Sisar Aburto sanoo, että kaksi tärkeää hänen lapsuutensa tapahtumaa ovat vaikuttaneet suuresti hänen elämäänsä: se, että hän jäi henkiin maanjäristyksessä, joka tuhosi hänen lapsuudenkotinsa ja surmasi hänen isoveljensä, ja se, että hän eli poliittisen levottomuuden ajan Nicaraguassa 1970-luvun lopulla. Koettuaan näitä vaikeita menetyksiä, epävarmuutta ja pelkoa hän oppi, että ihmissuhteet, perhe, rakkaus ja usko ovat kallisarvoisin omaisuutemme.

Vuonna 1989, kun hän eli elämässään vaikeaa aikaa, myöhempien aikojen pyhiin kuuluvat lähetyssaarnaajat kutsuivat hänet kirkkoon Kaliforniassa. Alkuun hän epäröi mutta muistaa tunteneensa olonsa turvalliseksi ja kodikkaaksi heti, kun hän astui sisälle seurakuntakeskukseen. Muutaman viikon kuluttua hänet kastettiin. Hän oli silloin 26-vuotias. Hän sanoo, ettei ole ”koskaan lakannut ihmettelemästä evankeliumin kauneutta” ja pitää jäsenyyttään kirkossa valtavana etuoikeutena ja lahjana. 

Sisar Aburto palveli Alkeisyhdistyksen pääneuvottelukunnassa vuosina 2012–2016, jolloin hänen tehtäviinsä sisältyi kirkon vammaisille lapsille tarkoitetun lähdeaineiston koordinointi, osallistuminen partio-ohjelmaan, Alkeisyhdistyksen verkkosisällön kehittäminen sekä koulutustilaisuuksien järjestäminen kirkon johtohenkilöille Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Hän kuului perheensä kanssa espanjankielisiin seurakuntiin vuoteen 2013 asti, jolloin he alkoivat käydä naapuruston englanninkielisessä seurakunnassa, ja hän on palvellut monissa eri tehtävissä ApuyhdistyksessäNuorissa NaisissaAlkeisyhdistyksessäpyhäkoulussa ja partiossa niin seurakunnassaan kuin vaarnassaankin (vastaa hiippakuntaa). Sisar Aburto sanoo, että hänen miehensä Carlos on hänen ”paras ystävänsä” ja ”suurin tukensa”, ja he viettävät mielellään aikaa lastensa ja lastenlastensa kanssa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.