Lisäaineistoa

Sukupolvien yhdistäminen: työkalut ja resurssit

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet ja muut ihmiset maailman eri kolkissa löytävät tietoja esivanhemmistaan kirkon ylläpitämän FamilySearchin avulla. Se on maailman suurin voittoa tavoittelematon sukututkimusjärjestö, jonka valtavat resurssit laajenevat jatkuvasti.

Sukututkimus

FamilySearchillä on 4 715 sukututkimuskeskuksen verkosto 132 maassa. Sen kautta sukupuutaan jäljittävät ihmiset pääsevät tutkimaan – maksutta – miljardeja nimiä, jotka on vuosikymmenten aikana koottu syntymä-, vihki- ja kuolintodistuksista, henkikirjoista, testamenteista ja muista asiakirjoista.

FamilySearch pyrkii jatkuvasti löytämään tekniikan edistysaskeleita, jotka auttavat asiakirjojen digitaalisessa tallentamisessa ja niiden saattamisessa julkiseen käyttöön verkossa. Esimerkiksi 45 maassa toimii yli 250 FamilySearchin johtamaa kuvausryhmää, jotka tallentavat asiakirjoja digitaalisesti ja tuottavat vuosittain yli 100 miljoonaa uutta digitaalista kuvaa, jotka ovat saatavilla verkossa maksutta. Vuonna 2014 FamilySearch aikoo laajentaa kuvausryhmien määrän 500:ksi.

FamilySearch.org-sivuston tietokannan välityksellä on saatavilla jo yli kolme miljardia sukututkimusasiakirjaa 110 maasta.

Kertomuksia, valokuvia ja muita tietoja: säilyttäminen ja yhteistoiminta

Vuonna 2013 järjestö julkaisi sivustonsa Family Tree ja Memories -ominaisuudet, jotka auttavat ihmisiä kaikkialla kokoamaan sukupuutaan verkossa yhdessä toimien sekä säilyttämään ja jakamaan enemmän sukunsa muistoja esivanhemmistaan kertovien tarinoiden ja heidän valokuviensa välityksellä.

Uusi Memories-ominaisuus mahdollistaa sen, että käyttäjät voivat helposti ladata verkkoon valokuvia sukulaisista ja järjestellä niitä sekä kertoa lempitarinoitaan esivanhemmistaan. Valokuvissa olevat henkilöt voidaan nimetä ja linkittää vastaaviin käyttäjän sukupuussa oleviin esivanhempien profiileihin, mikä varmistaa sen, että ne ovat tulevien sukupolvien saatavilla. Valokuvia ja kertomuksia voidaan myös jakaa vaivattomasti Facebookin, Twitterin, Google+:n, Pinterestin ja sähköpostin välityksellä.

Kukin Family Treen käyttäjä voi ladata jopa 5 000 valokuvaa (kuvakoko korkeintaan 5 MB), ja jokainen kertomus voi olla pisimmillään 100-sivuinen. Family Tree antaa käyttäjille myös mahdollisuuden rakentaa ja järjestellä yhteistä sukuhistoriaa verkossa yhteistyönä.

Pohjois-Amerikassa olevissa kirkon sukututkimuskeskuksissa on äskettäin otettu käyttöön suvun valokuvien skannauspalvelu, joka antaa osallistujille mahdollisuuden kirjautua omalle maksuttomalle FamilySearch-tililleen ja ladata sukulaisten valokuvia ja historiallisia asiakirjoja digitaalisesti verkossa olevaan kansioon. Sen jälkeen he voivat kaikessa rauhassa yhdistää valokuvat ja asiakirjat FamilySearchin Family Tree -sovelluksessa oleviin esivanhempiensa tietoihin. Asiakkaat voivat myös tallentaa skannattujen asiakirjojen ja valokuvien kopiot omiin muistitikkuihinsa.
 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.