Uutistiedote

Synnyttäjien ja vastasyntyneiden jäykkäkouristus hävitetty Tšadista

LDS Charities -järjestö ja yhteistyökumppanit pyrkivät hävittämään taudin maailmanlaajuisesti

LDS Charities -järjestö ja muut yhteistyökumppanit ovat saavuttaneet edistymistä maailmanlaajuisessa pyrkimyksessä hävittää synnyttäjien ja vastasyntyneiden jäykkäkouristus (MNT), tappava tauti, joka kohdistuu synnytysikäisiin naisiin ja heidän lapsiinsa. Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti äskettäin, että MNT on hävitetty Afrikan Tšadista. Tämä tauti voidaan ehkäistä rokotusten avulla ja hyvällä hygienialla synnytysten yhteydessä.

 

LDS Charities -järjestö, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon hyväntekeväisyysjärjestö, on vuodesta 2014 lähtien tukenut maailmanlaajuista MNT Elimination -hanketta, joka on YK:n lastenjärjestön UNICEFin ja WHOn johtama ohjelma. Myös Kiwanis International on yksi 358 maailmanlaajuisesta yhteistyökumppanista.

”LDS Charities -järjestö on vuodesta 2014 asti ollut vakaa yhteistyökumppani taistelussa MNT:n hävittämiseksi”, kertoo Leslie Goldman, UNICEF USA:n maailmanlaajuisten hankkeiden yhteistyökumppanuuksien varapääjohtaja. ”LDS Charities -järjestön ensimmäinen lahjoitus tähän ohjelmaan osoitettiin Tšadiin, ja sen avulla on suojattu miljoonia naisia ja lapsia tältä mahdollisesti hengenvaaralliselta taudilta.”

Goldman jatkaa: ”LDS Charities -järjestö ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko ovat tärkeä osa MNT:n Tšadista hävittämisen menestystarinaa, ja toivomme, että tämä henkiä pelastava työ jatkuu, jotta varmistetaan, että äideille ja lapsille kaikkialla maailmassa annetaan mahdollisuus jäädä henkiin ja menestyä.”

LDS Charities -järjestön varoja on käytetty ohjelmiin myös Sudanissa ja Etelä-Sudanissa.

”Niiden, jotka tekevät lahjoituksia kirkon humanitaariseen apuun, tulisi tuntea olevansa osa tätä henkien pelastamisen hanketta”, sanoo Sharon Eubank, LDS Charities -järjestön johtaja ja ensimmäinen neuvonantaja kirkon Apuyhdistyksen ylimmässä johtokunnassa. ”Synnyttäjien ja vastasyntyneiden jäykkäkouristus on rokotuksella ehkäistävä tauti, ja äidin rokottaminen välittää suojan hänen vauvalleen kahdeksi ensimmäiseksi elinkuukaudeksi tämän syntyessä usein epästeriileissä olosuhteissa.”

Maaliskuuhun 2019 mennessä MNT on hävitetty yhteensä 46 maasta. Maailmanlaajuisen hankkeen viimeisimpiä menestystarinoita ovat olleet MNT:n hävittäminen Etiopiasta, Haitista ja Filippiineiltä vuonna 2017, Keniasta vuonna 2018 ja nyt Tšadista vuonna 2019. Vain 13 maata on edelleen uhan alla.

Tämä tiedotus osui samaan aikaan maailman rokotusviikon kanssa, jota vietetään huhtikuun viimeisellä viikolla.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.