Uutistiedote

Tekniikka ja sosiaalinen media laajentavat yleiskonferenssin maailmanlaajuista kattavuutta
 

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon 184. vuosikonferenssin kokoukset pidetään konferenssikeskuksessa Salt Lake Cityssä Utahissa Yhdysvalloissa lauantaina ja sunnuntaina 5.–6. huhtikuuta 2014. Konferenssikeskuksessa pidettävään viiteen konferenssikokoukseen odotetaan saapuvan yleisöä yhteensä yli 100 000 henkeä, ja samanaikaisesti miljoonat katselevat tai kuuntelevat näitä kokouksia, jotka lähetetään television, radion, satelliitin ja internetin välityksellä ja tulkataan 95 kielelle.

Kirkko järjestää yleiskonferenssin joka huhti- ja lokakuussa, ja se koostuu viidestä kahden päivän aikana pidettävästä kaksi tuntia kestävästä kokouksesta. Huhtikuun kokouksia kutsutaan vuosikonferensseiksi ja lokakuun kokouksia puolivuotiskonferensseiksi. Ensimmäinen yleiskonferenssi pidettiin vuonna 1830 – samana vuonna kuin kirkko virallisesti järjestettiin.

Toivon ja rauhan sanomia

Konferenssin aikana kirkon johtohenkilöt käsittelevät pitämissään puheissa useita eri aiheita, jotka liittyvät Jeesuksen Kristuksen evankeliumiin. Kirkon jäsenet pitävät yleiskonferenssia tilaisuutena saada innoitetuilta johtajilta Jeesuksen Kristuksen evankeliumia koskevaa opetusta.

Aloittaessaan erästä aiempaa yleiskonferenssia presidentti Thomas S. Monson sanoi: ”Ne, jotka tulevat puhumaan meille, ovat tavoitelleet taivaan apua ja johdatusta, kun he ovat valmistaneet puheitaan. He ovat saaneet innoitusta siihen, mitä he sanovat meille.”

Maailmanlaajuinen yleisö

Salt Lake Cityssä sijaitsevaan konferenssikeskukseen mahtuu 21 000 henkeä, mutta yleiskonferenssin yleisöä on ympäri maapalloa, kun miljoonat kirkon jäsenet ja muut seuraavat konferenssikokouksia muilla tavoin.  Nyt jo yli 50 vuoden ajan  kokoukset on tulkattu lukuisille kielille, ja nykyajan tekniikan ansiosta kokouksia voi seurata suorana lähetyksenä eri puolilla maapalloa. Lokakuussa 2013 yleiskonferenssia seurattiin yli 200 maassa eri puolilla maapalloa.

Sen lisäksi että kokouksia seurataan paikallisissa MAP-seurakuntakeskuksissa eri puolilla maapalloa (ks. suomalaisten satelliittivastaanottimin varustettujen seurakuntakeskusten yhteystiedot täältä), konferenssi välitetään suorana lähetyksenä seuraavilla sivustoilla: LDS.orgBYUtvBYUtv International,  Mormon ChannelRokuFacebook ja YouTube. Lokakuun 2013 konferenssin yhteydessä verkossa seuraavien määrä kasvoi merkittävästi (noin 30 %).

Suomessa yleiskonferessia voi seurata missä tahansa seurakuntakeskuksessa, jossa on satelliittivastaanottimet (ks. yhteystiedot täältä). Verkossa suomenkielinen tulkkaus on saatavana pelkkänä äänilähetyksenä 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.