Uutistiedote

Tervetuloa tutustumaan Rooman temppeliin

Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäiseen temppeliin Italiassa. Kirkon johtajat ovat ilmoittaneet, että Rooman temppeli avataan yleisölle avoimien ovien tilaisuutta varten maanantaista 28. tammikuuta 2019 lauantaihin 16. helmikuuta 2019, lukuun ottamatta sunnuntaita. Sisäänpääsy on maksuton. Yleisö voi tehdä varauksia osoitteessa templeopenhouse.lds.org.

 

Temppeli, joka sijaitsee Koillis-Roomassa lähellä Grande Raccordo Anulare -kehätietä, osoitteessa Via di Settebagni, 376, 00139 Rome, vihitään virallisesti käyttöön 10., 11. ja 12. maaliskuuta 2019. Sen jälkeen siitä tulee kirkon 162. toiminnassa oleva temppeli maailmassa. Vihkimisen jälkeen vierailukeskus ja temppeliä ympäröivät kauniit puutarhat ovat edelleen avoinna yleisölle.

Presidentti Russell M. Nelson, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon maailmanlaajuinen johtaja, on sanonut: ”Tässä temppelissä suoritettavat pyhät toimitukset yhdistävät perheitä iankaikkisuudeksi. Jumala rakastaa kaikkia lapsiaan yhtä lailla, ja Hän on järjestänyt keinon, jolla heidät voidaan rakkaudessa liittää toisiinsa sukupolvina. Olemme innoissamme siitä, että voimme vihkiä temppelin tässä kaupungissa, joka on täynnään historiallista merkitystä kautta aikojen.”

Kun Rooman temppelistä ilmoitettiin lokakuussa 2008, kirkon jäsenet Italiassa ja tuhannet muut eri puolilla maailmaa ottivat uutisen vastaan ihmetystä ja kiitollisuutta tuntien. Kaikkien kristittyjen tavoin kirkon jäsenet kunnioittavat Roomaa yhtenä historiallisesti merkittävimmistä paikoista maailmassa, Raamatun kaupunkina, jossa muinaiset apostolit Pietari ja Paavali saarnasivat Jeesuksen Kristuksen evankeliumia.

Tätä kolmikerroksista rakennusta, jonka kerrosala on 3 700 neliömetriä, alettiin rakentaa 23. lokakuuta 2010, kun kirkon presidentti Thomas S. Monson yhdessä kirkon muiden johtohenkilöiden ja paikallisten johtajien kanssa osallistui perinteiseen maanmurtotilaisuuteen.

Rooman temppeli on osa kuuden hehtaarin kokoista uskonnon ja kulttuurin keskusta, johon sisältyy monikäyttöinen seurakuntakeskus, vierailukeskus, sukututkimuskeskus ja majoitustiloja vierailijoille. Temppelin ulkoseinät on tehty graniitista, ja niissä on koristeellinen glaseeraus. Sisäpinnoissa ja sisustuksessa on käytetty hienoimpia materiaaleja ja parhainta ammattitaitoa: marmoria, puutyötä ja koristeellista maalausta.

Temppeli palvelee yli 25 000:ta jäsentä Italiassa ja sen naapurimaissa. Kun Rooman temppeli vihitään käyttöön, siitä tulee 162. toiminnassa oleva temppeli maailmassa. Euroopassa temppeleitä on 12.

  

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon temppelit eroavat kirkoista, joihin jäsenet kokoontuvat sunnuntain jumalanpalveluksiin. Temppeleitä pidetään ”Herran huoneina”, joissa Jeesuksen Kristuksen opetukset vahvistetaan avioliiton solmimisella, kasteella ja muilla seremonioilla, jotka yhdistävät perheitä iankaikkisuudeksi.

Lisää tietoa temppelien tarkoituksesta ja niiden tärkeydestä kirkon jäsenille on osoitteessa www.mormonienuutishuone.fi/artikkelit/temppelit.

Lisää tietoa Rooman temppelistä on sivulla http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.