Uutistiedote

Katolisen kirkon vapaaehtoistyön järjestö on antanut tunnustusta mormoniapostolille humanitaarisesta työstä

Katolisen kirkon vapaaehtoistyön järjestö Utahissa on myöntänyt 29. vuosittaisessa humanitaaristen palkinnonsaajien kunniaksi järjestetyssä päivällistilaisuudessa vanhin L. Tom Perrylle, joka kuuluu kahdentoista apostolin koorumiin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa, sekä tämän vaimolle Barbaralle palkinnon palvelutyöstä muiden hyväksi. Tilaisuus järjestettiin Little America -hotellissa Salt Lake Cityssä torstaina 6. marraskuuta 2014.

Vanhin M. Russell Ballard kahdentoista apostolin koorumista sanoi, että Perryt muodostavat hyvän tiimin. ”He rakastavat Utahia, ja he palvelevat suurenmoisella tavalla kaikkialla, missä vain voivat. He ovat tehneet todella monia asioita auttaakseen muita ja ollakseen siunauksena muiden elämässä.”


”He ovat meille kaikille esimerkkinä, jota jäljitellä. He pitävät huolta toinen toisestaan, huolehtivat lähellä olevista, ja he haluavat tehdä tästä maailmasta paremman paikan asua”, lisäsi kahdentoista apostolin koorumin jäsen vanhin Russell M. Nelson, joka tapasi Barbaran ensimmäisen kerran silloin, kun tämä työskenteli osastonhoitajana MAP-sairaalassa, jossa vanhin Nelson työskenteli kirurgina.

”Barbara oli niin myötätuntoinen, että jos joku potilas yhtäkkiä vavahti tuskasta, Barbaraakin alkoi itkettää”, vanhin Nelson selitti. ”Hän vain oli niin empaattinen. Hän on sitä yhä.”

”Jokainen yhteisö koostuu useista yksilöistä, jotka muodostavat sen yhteisön kudoksen, ja sen kudoksen vahvuus on niiden esimerkillisten yksilöiden ansiota, jotka ovat johtajia siinä yhteisössä”, sanoi Rick Foster, kirkon humanitaaristen palvelujen johtaja Pohjois-Amerikassa. ”Perryt ovat vuosikymmeniä olleet tällaisia johtajia Suolajärven yhteisössä.”

Katolinen kirkko ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko ovat pitkään tehneet yhteistyötä hyväntekeväisyyshankkeissa ja humanitaarisessa avustustyössä. Kumpikin kirkko tekee jatkuvasti työtä muiden uskonnollisten ja yhteiskunnallisten ryhmien kanssa köyhien auttamiseksi.

Muita palkittuja olivat Utahin entinen kuvernööri Jon Huntsman jr. ja vaimonsa Mary Kaye (vuoden humanitaarisen työn tekijät), utahilainen ALSAM-säätiö (vuoden yhteistyökumppanit) ja Jan Luger, joka auttaa ruoan jakelussa puutteessa oleville Ogdenissa Utahissa (unohdettu sankari). ALSAM-säätiö on hyväntekeväisyysjärjestö, joka on nimetty edesmenneen hyväntekijän ja liikemiehen L. S. ”Sam” Skaggsin ja vaimonsa Alinen mukaan.

”Nämä humanitaarisen työn tekijät ovat esimerkkinä katolisen kirkon vapaaehtoistyön järjestön tehtävästä noudattaa evankeliumin rakkauden, myötätunnon ja toivon arvoja palvelemalla, tukemalla ja tekemällä yhteistyötä”, kerrotaan tilaisuuden lehdistötiedotteessa.

Kirkko on saanut katolisen kirkon vapaaehtoistyön järjestön tunnustusta aiempinakin vuosina. Viime vuonna tunnustusta sai kirkon johtava piispakunta, ja vuonna 2012 tunnustusta humanitaarisen työn pyrkimyksistään saivat presidentti Dieter F. Uchtdorf, toinen neuvonantaja ensimmäisessä presidenttikunnassa, ja hänen vaimonsa Harriett. Vuonna 2011 tunnustusta sai kirkon huoltotyöpalvelut, vuonna 2010 yhteisökumppanipalkinto myönnettiin entiselle Apuyhdistyksen ylijohtajalle Julie Beckille, ja vuonna 2009 tunnustusta sai kahdentoista apostolin koorumin jäsen, vanhin M. Russell Ballard.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.