Uutistiedote

Uskontojen naisjohtajat kokoontuivat Walesiin keskustelemaan uskonnollisesta elämästä

Hindulaisuuden, islamilaisuuden, sikhiläisyyden ja kristillisten yhteisöjen paikallisia ja ulkomaisia naisjohtajia kokoontui 9. helmikuuta 2018 Newportin kaupunkiin Walesissa keskustelemaan aiheesta ”Kuinka elää uskollisena entistä maallistuneemmassa maailmassa”. Puhujat ”Uskontojen välisessä naisten maailmankonferenssissa” kertoivat henkilökohtaisia kokemuksia siitä, kuinka heidän uskonnollinen vakaumuksensa on auttanut heitä suunnistamaan elämän halki myönteisellä tavalla.

 

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon (mormonit) kaksi ylintä naisjohtajaa, sisar Jean B. Bingham ja sisar Joy D. Jones, aloittivat kymmenen päivän matkansa Eurooppaan osallistumalla uskontojen väliseen konferenssiin, joka pidettiin Celtic Manor Resort -hotellissa.

”Kun liitymme yhteen uskon naisina, me paitsi vahvistamme uskontojen välisiä suhteita myös kosketamme yksilöiden elämää auttaessamme apua tarvitsevia”, sanoi sisar Jean B. Bingham, kirkon Apuyhdistyksen ylijohtaja yli 300 läsnäolijan edessä. Apuyhdistys on yksi vanhimmista ja suurimmista naisjärjestöistä maailmassa. Hänen kanssaan matkusti sisar Joy D. Jones, kirkon Alkeisyhdistyksen ylijohtaja. Alkeisyhdistyksen johtokunta valvoo kirkon järjestöä, joka opettaa 1½–11-vuotiaita lapsia.

”Tänä uskonnollisen väärinymmärtämisen aikana on virkistävää tavata samalla tavoin ajattelevia naisia, jotka keskittyvät yhteisten arvojemme jakamiseen ja joilla on halu olla hyödyksi yhteisöille”, sanoi Walesin muslimineuvostoa edustava Amanda Morris osallistumisestaan konferenssiin.

Konferenssin aikana läsnäolijoilla oli tilaisuus osallistua palveluprojektiin, joka edistää Samara’s Aid Appeal -hanketta. Aiemmin kerätyistä lahjoituksista koottiin 50 laukkua naisille ja tytöille.

”Sata prosenttia kaikesta, mitä palveluprojektiin käytetään, on lahjoitettu Samara’s Aid -hankkeeseen”, kertoi Julie Jones, Walesin uskontojen välisen neuvoston jäsen ja tapahtuman koordinaattori. ”Työskentely yhdessä hyvän asian puolesta, rinta rinnan, tuo kaikkien uskontojen naisia yhteen erityisellä tavalla.”

Samara’s Aid Appeal on perustettu Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja se antaa humanitaarista apua Lähi-itään ja muualle.

Sisar Bingham ja sisar Jones jatkavat matkaansa vierailemalla mormoniseurakunnissa sekä antamalla neuvoja ja kannustusta jäsenille useissa Euroopan maissa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.