Uutistiedote

Uutishuoneen uusi Romaniaa koskeva verkkosivusto otettu käyttöön

Lauantaina 7. helmikuuta 2015 keskiyöllä Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Euroopan vyöhykkeen tiedotusosasto julkisti uuden Romaniaa koskevan uutishuoneen – kirkon verkkosivuston, joka on tarkoitettu uutismedialle, mielipidejohtajille ja suurelle yleisölle. Tämä verkkosivusto on malliltaan samanlainen kuin yhdenmukaistettu kansainvälinen Kirkon uutishuonesivusto, jota käytetään nykyään 72 eri maassa ja alueella maailmassa.

Lähetysjohtaja Clark D. Ivory, joka johtaa kirkkoa Romaniassa ja Moldovassa, huomautti, että ”kirkkomme näkökulma on koko ajan entistä globaalimpi, kun jäsenistömme kasvaa maailmanlaajuisesti.  Kun tämän muistamme, on tärkeää edistää kommunikointia niillä kielillä, joita puhutaan maissa, joihin olemme perustaneet kirkon seurakuntia.”  Hän lisäsi, että ”uutishuone on osa tätä pyrkimystä, koska se tavoittaa ihmisiä, joilla on aiemmin ollut monia väärinkäsityksiä meidän sanomastamme.  Me uskomme Jeesukseen Kristukseen ja pyrimme palvelemaan koko ihmiskuntaa jokaisessa maailmankolkassa.” 

Dina Cojocaru, kirkon tiedotusedustaja Romaniassa, on samaa mieltä siitä, että tämän uuden verkkosivuston julkistaminen on virstanpylväs kirkolle tässä maassa. ”Kirkkomme käyttää kaikkia Jumalan mahdollistamia keinoja täyttääkseen jakeessa Mark. 16:15 annetun käskyn julistaa evankeliumia kaikille luoduille. Tämä verkkosivusto on yksi näistä keinoista. Voimme lukea evankeliumin opetuksista ja siitä, kuinka kirkon jäsenet tekevät parhaansa toteuttaakseen niitä opetuksia omassa elämässään. Kaikki ne, jotka puhuvat romaniaa, saavat nämä tiedot käyttöönsä, ja näin me todellakin tavoitamme kaikki luodut.”

Uutta verkkosivustoa voi katsella osoitteessa www.redactiamormona.ro. Tämän sivun ominaisuuksia:

  • Selkeä malli ja navigointi.
  • Paranneltu hakukone, jotta uutistoimistojen on helpompi löytää sisältöä.
  • Uusi multimediaosio, johon kerätään valokuvia, videoita ja äänitteitä ja josta uutismedia, bloggaajat ja muut voivat käyttää niitä.
  • Etusivulle on tuotu enemmän sisältöä, kuten pääartikkeleita ja blogijulkaisuja.
  • Aihehakemisto, johon on koottu tietoa aiheittain. Aiheiden lukumäärä kasvaa ajan kuluessa.

Näiden parannusten lisäksi on tehty merkittäviä teknisiä parannuksia, joiden ansiosta kirkon on mahdollista tarjota tietoa uutismedialle, bloggaajille ja suurelle yleisölle paljon entistä nopeammin ja kattavammin. Esimerkkeinä tästä pyrkimyksestä ovat palaute- ja yhteystieto-osiot.

”On todella upeaa, että uutishuone on romanian kielellä!” sanoo Izabela Geambasu, uuden verkkosivuston ylläpitäjä.  ”Olen seurannut maailmanlaajuista uutishuonetta, ja hyvin usein minusta on tuntunut, että tämä tai tuo kertomus olisi täydellinen meidän maamme ihmisille, joilla on usein monia kysymyksiä siitä, keitä me olemme kirkkona tai Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäseninä. Romaniaa koskevan uutishuoneen ansiosta he pystyvät nyt löytämään vastauksia kysymyksiinsä omalla kielellään.”

 Izabela sanoo lopuksi: ”Olemme iloisia, että yksi uutishuoneemme ensimmäisiä artikkeleita on ollut videosanoma Romanian kansalle apostoli Russell M. Nelsonilta, joka on yksi Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen elävistä apostoleista ja joka 25 vuotta sitten siunasi Romanian maan.”

Verkkosivusto julkistettiin muutama päivä ennen juhlapäivää, jolloin tuli kuluneeksi 25 vuotta Romanian pyhittämisestä Jeesuksen Kristuksen palautetun evankeliumin saarnaamiselle.

Tällä hetkellä Romaniaa koskeva uutishuone on 19. vastaavanlainen sivusto Euroopan vyöhykkeellä, ja tulevina viikkoina on määrä julkistaa kaksi muutakin maakohtaista sivustoa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.