Uutistiedote

Vanhin Christofferson päätti Euroopan palvelutyökiertomatkan, kehotti keskittymään Jeesukseen Kristukseen

Palvelutyömatka kuuteen Euroopan maahan sisälsi tapaamisia kirkon jäsenten ja lähetyssaarnaajien kanssa sekä tapaamisia valtiovallan edustajien kanssa

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon kahdentoista apostolin koorumin jäsenen, vanhin D. Todd Christoffersonin 11 päivän palvelutyökiertomatka Euroopan mantereella päättyi Kööpenhaminassa 4. maaliskuuta 2024 pidettyyn kokoukseen Tanskassa palvelevien kirkon lähetyssaarnaajien kanssa. Kuuteen Euroopan maahan suuntautuneen kiertomatkan aikana vanhin Christofferson, jonka mukana matkusti hänen vaimonsa Katherine Christofferson, jakoi toivon sanomaa ja kutsui kirkon jäseniä ja kirkon ystäviä keskittämään elämänsä Jeesuksen Kristuksen opetuksiin ja seuraamaan tarkemmin Hänen esimerkkiään.

Suurimman osan palvelutyömatkasta, joka suuntautui Espanjaan, Itävaltaan, Kroatiaan, Saksaan, Tanskaan ja Unkariin, vanhin Christofferson ja sisar Christofferson matkustivat seuranaan vanhin Brent H. Nielson seitsemänkymmenen johtokunnasta ja tämän vaimo Marcia Nielson. Piispa W. Christopher Waddell, ensimmäinen neuvonantaja johtavassa piispakunnassa, ja hänen vaimonsa Carol Waddell olivat myös mukana useimmissa kokouksissa. Näissä eri paikoissa he tapasivat kirkon jäseniä ja lähetyssaarnaajia ja kutsuivat heitä vahvistamaan uskoaan Jeesukseen Kristukseen ja tulemaan entistä omistautuneemmiksi opetuslapsiksi.

Vanhin Christoffersonilla oli tapaamisia myös Kroatian ja Unkarin valtiovallan edustajien kanssa. Seuraavassa on palvelutyökiertomatkan kohokohtia, ja valokuvat kertovat suuremman osan kertomuksesta.

Madrid, Espanja

Ensimmäiset kokoukset pidettiin Madridin temppelialueen seurakuntakeskuksessa viikonloppuna 24.–25. helmikuuta 2024. Tässä palvelutyökiertomatkan ensimmäisessä pysähdyspaikassa vierailevien johtavien auktoriteettien seurueeseen liittyivät vanhin Rubén V. Alliaud, ensimmäinen neuvonantaja Euroopan keskisen vyöhykkeen johtokunnassa, ja hänen vaimonsa Fabiana Alliaud.

Viikonloppuun sisältyi historiallinen kokous Espanjan kolmen lähetyskentän kanssa, kokous Euroopan keskisen vyöhykkeen useimpien maiden nuorten aikuisten neuvojille sekä nuorille aikuisille suunnattu hartaustilaisuus, joka lähetettiin Euroopan keskisen vyöhykkeen kaikille espanjankielisille yksiköille.

Sunnuntaina vanhin Christofferson johti Madridin kolmen vaarnan erityistä vaarnakonferenssia. Tämä erityinen kokous lähetettiin myös Madridin alueelle, sillä rakennukseen mahtui vain 1 000 ihmistä.

Frankfurt, Saksa

Saksassa vanhin Christofferson, vanhin Nielson ja piispa Waddell pitivät kokouksia kirkon Euroopan keskisen vyöhykkeen keskustoimistossa Frankfurtissa. 28. helmikuuta 2024 pidettiin erityinen hartaustilaisuus kirkon työntekijöille, jotka työskentelevät Frankfurtissa ja koko vyöhykkeen alueella. Kierros toimistorakennuksessa ja vanhin Christoffersonin suorittama rakennuksen vihkiminen päättivät pysähdyksen Saksassa.

Zagreb, Kroatia

29. helmikuuta 2024 vanhin Christofferson sekä vanhin Nielson ja vanhin Jack N. Gerard, joka on toinen neuvonantaja Euroopan keskisen vyöhykkeen johtokunnassa, sekä hänen vaimonsa, sisar Claudette Gerard, matkustivat Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin pitämään korkean tason kokouksen Kroatian hallituksen kulttuuri- ja mediaministerin sekä muiden virkailijoiden kanssa.

Vanhin Christofferson ilmaisi kiitollisuutensa toimista, joita Kroatian hallitus teki koronapandemian aikana ja joiden ansiosta kirkon lähetyssaarnaajat pystyivät matkustamaan ja pääsemään heille osoitettuihin kohteisiin eri puolilla Eurooppaa.

Hän keskusteli valtiovallan edustajien kanssa myös siitä, kuinka kirkko ja sen jäsenet voisivat edistää yhteiskunnan kohentamista maassa. ”Puhuimme (Kroatian) hallituksen tavoitteista ja kiinnostuksen kohteista ja huomasimme, että tunsimme voivamme tehdä yhteistyötä monin eri tavoin, auttaen varsinkin niitä, jotka ovat suuressa hädässä”, hän sanoi. Myöhemmin Zagrebin seurakuntakeskuksessa pidettiin lähetyssaarnaajien konferenssi Adrianmeren pohjoisen lähetyskentän kanssa.

Budapest, Unkari

Seuraavana päivänä, 1. maaliskuuta 2024, vanhin Christofferson, vanhin Nielson ja vanhin Gerard tapasivat László Kissin, Óbudan kunnan pormestarin Budapestissa. Kirkko on ostanut tontin Óbudan piiristä ja suunnittelee rakentavansa sille tontille Budapestin temppelin, josta tulee kirkon ensimmäinen temppeli Unkarissa.

{{video_01|https://youtube.com/embed/lQ7x3AZdDHs}}

Tapaamisessa vanhin Christofferson esitteli kirkkoa pormestarille ja selitti, miksi myöhempien aikojen pyhät pitävät temppeleitä Herran huoneina. Tapaaminen oli ”hyvin sydämellinen ja antoisa”, sanoi vanhin Christofferson.

Óbudan kunnantalolla pidetyn kokouksen jälkeen ryhmä matkusti Pestin seurakuntakeskukseen pitämään erityiskonferenssin Unkarin Budapestin lähetyskentällä palveleville lähetyssaarnaajille. Myös piispa Waddell oli Unkarissa ja käytti tilaisuutta hyväkseen vieraillen edellisenä päivänä useissa laitoksissa, joita kirkko auttaa Unkarissa osana humanitaarisen avun ja huoltotyön hankkeita maassa.

Wien, Itävalta

Ryhmä matkusti viikonloppuna 2.–3. maaliskuuta 2024 Itävallan pääkaupunkiin, missä vanhin Christofferson osallistui konferenssiin Alppien saksankielisellä lähetyskentällä palvelevien lähetyssaarnaajien kanssa. Sitten hän johti koulutuskokousta kirkon johtohenkilöille Euroopan keskisellä vyöhykkeellä. Paikalla oli myös koko Euroopan keskisen vyöhykkeen johtokunta.

Vanhin Christofferson oli myös Ö1-radion haastateltavana. Tämä radioasema on osa itävaltalaista yleisradio- ja televisioyhtiö ORF:ää. Sunnuntaiaamuna 3. maaliskuuta 2024 pidettiin erityinen vaarnakonferenssi eräässä hotellissa Wienin keskustassa.

Vaarnakonferenssi lähetettiin koko maahan. Vanhin Christofferson esitti Wienissä selkeän sanoman. Hän sanoi, että ne, jotka ”sovittavat elämänsä Jeesuksen Kristuksen sanoman mukaiseksi, tuntevat enemmän iloa”. Hän vahvisti myös, että ”parannus tuo elämäämme iloa”.

Kööpenhamina, Tanska

4. maaliskuuta 2024, palvelutyökiertomatkan viimeisenä päivänä Euroopan mantereella, vanhin Christofferson matkusti Kööpenhaminaan pitämään konferenssin Kööpenhaminan lähetyskentän lähetyssaarnaajille. Kokous pidettiin kirkon vaarnakeskuksessa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.