Johtohenkilön elämäkertatietoja

Vanhin D. Todd Christofferson

Vanhin D. Todd Christofferson kutsuttiin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon kahdentoista apostolin koorumiin 5. huhtikuuta 2008. Saadessaan kutsunsa hän palveli seitsemänkymmenen koorumien johtokunnassa.

Palvelukautenaan seitsemänkymmenen koorumien johtokunnassa vanhin Christoffersonilla oli valvontavastuu kirkon Pohjois-Amerikan läntisestä, luoteisesta ja kaakkoisesta vyöhykkeestä. Hän palveli myös kirkon historia- ja sukututkimusosaston toiminnanjohtajana. Aikaisemmin hän on palvellut kirkon Meksikon eteläisen vyöhykkeen johtajana asuen Méxicossa.

Ennen kuin vanhin Christofferson kutsuttiin palvelemaan kirkon kokopäivätoimisena johtavana auktoriteettina, hän toimi osakkuusyrityksen lakiasiainjohtajana NationsBank Corporationissa (nykyisin Bank of America) Charlottessa Pohjois-Carolinassa. Aiemmin hän oli Commerce Union Bank of Tenneseeen vanhempi varatoimitusjohtaja ja johtava lakimies Nashvillessä, jossa hän toimi aktiivisesti myös paikkakunnan asioissa ja uskontojen välisissä järjestöissä. Vuosina 1975–1980 vanhin Christofferson toimi lakimiehenä Washington D.C:ssä palveltuaan sitä ennen (1972–1974) Yhdysvaltain piirituomarin John J. Sirican lainopillisena kirjurina.

Vanhin Christofferson syntyi Pleasant Grovessa Utahissa, sai lukion päättötodistuksen New Jerseyssä, suoritti kandidaatintutkintonsa Brigham Youngin yliopistossa, jossa hän opiskeli Edwin S. Hinckley -stipendiaattina, ja oikeustieteen tutkintonsa Duken yliopistossa.

Hän on palvellut kirkossa muun muassa alue-edustajana, vaarnanjohtajana ja piispana. Nuorena miehenä hän palveli lähetyssaarnaajana Argentiinassa.

Vanhin Christoffersonilla ja hänen vaimollaan Katherine Jacob Christoffersonilla on viisi lasta.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.