Uutistiedote

Vanhin Donald L. Hallstrom ja vanhin Patrick Kearon vierailivat humanitaarisen avun järjestöissä, jotka ovat saaneet lahjoituksia MAP-kirkolta

Helmikuun alussa vanhin Donald L. Hallstrom Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon seitsemänkymmenen koorumien johtokunnasta sekä vanhin Patrick Kearon ja vanhin Paul Johnson Euroopan vyöhykkeen johtokunnasta vierailivat Italiassa, Makedoniassa ja Serbiassa useissa humanitaarisen avun järjestöissä, jotka ovat saaneet lahjoituksia kirkolta.

Italiassa tiistaina 9. helmikuuta nämä kaksi kirkon johtajaa tapasivat tri Alberto Barbierin, joka on perustanut Medici Peri Diritti Umani [Lääkärit ihmisoikeuksien puolesta] -nimisen järjestön eli lyhyesti MEDUn.

Kirkko on lahjoittanut MEDUlle siirrettävän terveydenhuoltoyksikön, jotta järjestö voi edelleenkin huolehtia maahanmuuttajista, pakolaisista ja muista, jotka tarvitsevat lääkintäapua.

Myöhemmin samana päivänä vanhin Hallstrom ja vanhin Kearon sekä vanhin Massimo De Feo, vyöhykeseitsenkymmen, ja Alessandro Dini Ciacci, Rooman läntisen vaarnan johtaja Italiassa, lahjoittivat Centro per L’autonomialle (CpA) kaksi tietokonetta, 70 energiansäästölamppua ja keittiön tiskialtaan.

CpA työskentelee useiden kumppanien kanssa auttaakseen maahanmuuttajia ja pakolaisia löytämään polun kohti omavaraisuutta.

Kirkko on mukana rahoittamassa omavaraisuuskoulutusta keskuksen järjestäjille. Lisäksi kirkko tarjoaa omia omavaraisuuskursseja Italian omavaraisuusjohtajan ja Rooman alueella asuvien kirkon jäsenten avulla.

Viimeinen tapaaminen, johon vanhin Hallstrom ja vanhin Kearon osallistuivat Italiassa, oli Rooman läntisen vaarnan kirkkorakennuksessa, missä 40 nuorta Roomasta ja Napolista, iältään 12–18-vuotiaita, kokosi 1 000 hygieniapakkausta ja ensiapupakkausta pakolaisia varten.

Nämä pakkaukset, isot määrät maitojauhetta, suklaa- ja proteiinipatukoita, 1 000 kenkäparia ja 1 000 tossuparia lahjoitettiin Italian Punaisen Ristin Rooman paikallisosastolle keskiviikkona 17. helmikuuta.

Kirkko lahjoitti Punaisen Ristin paikallisosastolle myös kenttäkeittiön, joka saapuu huhtikuussa. Tämän keittiön avulla pystytään ruokkimaan suunnilleen 900 ihmistä päivässä.

Lahjoitusta vastaanottaessaan Punaisen Ristin johtaja Ronzi sanoi, että hän oli hyvin myönteisesti yllättynyt Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon suurenmoisista organisointitaidoista ja sen kyvystä muuttaa lupaus todellisuudeksi niin lyhyessä ajassa hyvin tehokkaasti.

Helmikuun 10. päivänä vanhin Hallstrom ja vanhin Paul V. Johnson, ensimmäinen neuvonantaja Euroopan vyöhykkeen johtokunnassa, vierailivat pakolaisten saapumisleirillä Preševossa Serbiassa, missä he tapasivat Kirpatrick Dayn, joka edustaa kansainvälistä pelastuskomiteaa (IRC).

Vanhin Hallstrom huomautti: ”Euroopan vyöhykkeellä tehtävä humanitaarinen työ on merkittävää.  Sain havainnoida hankkeita, joissa olemme tehneet yhteistyötä muiden luotettavien järjestöjen kanssa saavuttaaksemme tärkeitä tuloksia.  Lisäksi olen omin silmin nähnyt, kuinka kirkkomme jäsenet työskentelevät antaen epäitsekkäästi aikaansa auttaakseen muita, jotka ovat avun tarpeessa.  Nämä yhteiset ponnistelut ovat todella innoittavia!”

Nämä kaksi kirkon johtajaa vierailivat myös pakolaisten lähtöleirillä Tabanovcessa Makedoniassa, missä he tapasivat Goran Stojanovskin, Tabanovcen lähtöleirin johtajan.

Helmikuun 11. päivänä tavatessaan Suzana Saliun Makedonian kriisinhallintakeskuksesta vanhin Hallstrom ojensi hänelle todistuksen, jossa kerrotaan kirkon lahjoittaneen kaksi kulkuneuvoa, 10 tietokonetta ja sähkögeneraattorin käytettäväksi Tabanovcen lähtöleirillä.  Vanhin Johnson sanoi: ”Lahjoitus otettiin ystävällisesti vastaan, ja kirkko on mielissään voidessaan auttaa pakolaistilanteessa tekemällä yhteistyötä näiden omistautuneiden avustusjärjestöjen kanssa.”

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.