Johtohenkilön elämäkertatietoja

Vanhin José A. Teixeira

Vanhin José A. Teixeira hyväksyttiin 5. huhtikuuta 2008 Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon seitsemänkymmenen ensimmäisen koorumin jäseneksi 47-vuoden iässä.  Kutsun saadessaan hän johti São Paulon eteläistä lähetyskenttää Brasiliassa.  Hän palveli seitsemänkymmenen kolmannen koorumin jäsenenä Euroopan läntisellä vyöhykkeellä vuosina 1997–2005.  Hän on palvellut neuvonantajana Euroopan vyöhykkeen johtokunnassa 1. elokuuta 2009 – 31. heinäkuuta 2012 ja siitä lähtien Euroopan vyöhykkeen johtajana.

José Teixeira suoritti tutkinnon kirjanpidon ja kaupan alalla Jaime Cortesão Accounting Institutessa Portugalissa vuonna 1978. Hän suoritti GAE-tutkinnon pääaineenaan liikkeenjohto IAT Business Schoolissa Portugalissa.  Ennen kutsuaan lähetysjohtajaksi hän toimi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa kansainvälisenä talousjohtajana, vastuualueenaan Eurooppa ja Afrikka.  Tässä ominaisuudessa hän johti Euroopan/Afrikan hallintotoimistoa Solihullissa Englannissa ja johti talouspäälliköitä Euroopan itäisellä, Euroopan keskisellä, Euroopan läntisellä, Afrikan kaakkoisella sekä Afrikan läntisellä vyöhykkeellä.

Hän on palvellut monissa kirkon tehtävissä, kuten kokoaikaisena lähetyssaarnaajana Lissabonin lähetyskentällä Portugalissa, vanhinten koorumin johtajana, piirinjohtajana, vaarnanjohtajan neuvonantajana, ylipappien ryhmän johtajana, piispan neuvonantajana, korkean neuvoston jäsenenä, vaarnanjohtajana, vyöhykeseitsenkymmenenä sekä lähetysjohtajana.

José Augusto Teixeira da Silva syntyi Vila Realissa Portugalissa 24. helmikuuta 1961.  Hän solmi avioliiton Maria Filomena Lopes Teles Grilon kanssa kesäkuussa 1984.  Heillä on kolme lasta.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.