Uutistiedote

Nuoret mormonit kokoontuivat Tanskaan iloitsemaan yhteenkuuluvuudesta ja uskostaan Kristukseen

Sadan nuoren kristityn kuoro seisoi laulamassa Bertel Thorvaldsenin alkuperäisen Kristus-patsaan jalkojen juuressa Kööpenhaminan katedraalissa todistaen uskostaan Jeesukseen Kristukseen. He osallistuivat Festinordiin, jossa oli koolla yhteensä 650 nuorta naimatonta aikuista ja joka on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon vuosittain järjestämä konferenssi nuorille Skandinaviassa ja Suomessa. Tämän vuoden tilaisuus järjestettiin 23.-28. heinäkuuta Farumissa Tanskassa.

Kuoro esitti laulut "Hän Kristus on" ja "Oon lapsi Jumalan" innoittaen kuulijoita pohtimaan Thorvaldsenin Kristus-patsaan ojennettujen käsivarsien kutsua. Tanskalaisen kuvanveistäjän valmistamalla Kristus-patsaalla on erityinen merkitys mormoneille, sillä patsaan jäljennöksiä on useissa heidän rakennuksissaan eri puolilla maailmaa, esimerkiksi yli kolmimetrinen jäljennös temppeliaukiolla Salt Lake Cityssä.

Tilaisuus Vor Frue Kirkessä muodostui historialliseksi tapahtumaksi, kun sekä myöhempien aikojen pyhiin kuuluva johtohenkilö että katedraalin historioitsija esittivät yhdessä esitelmät alkuperäisen Kristus-patsaan historiasta. Matthew O. Richardson, toinen neuvonantaja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon pyhäkoulun ylimmässä johtokunnassa, sekä Susanne Torgard selittivät, kuinka Thorvaldsenin kuvaus Vapahtajasta on muodostunut kristillisten uskonkäsitysten ja jumalanpalveluksen vertauskuvaksi sekä mormoniuskossa että luterilaisuudessa.

Vuoden 2012 Festinordiin osallistui nuoria 26 maasta. Avajaispuheessaan vanhin R. Ingvar Olsson, yksi kirkon seitsenkymmenistä, ilmaisi toivovansa, että konferenssi lujittaa todistusta, vahvistaa perheitä, lisää ykseyttä ja edistää henkilökohtaista kasvua. Toinen puhuja, Brigham Youngin yliopiston professori Brad Wilcox, esitti jokaiselle osallistujalle kutsun: "Korvaa pelkosi uskolla - uskolla siihen, että Jumala on todella olemassa, uskolla siihen, että Hänellä on suunnitelma elämääsi varten, ja uskolla siihen, että Hän on auttava sinua tulemaan sellaiseksi, jollainen Hän haluaa sinun olevan. Hän on auttava sinua tulemaan sellaiseksi, jollainen sinä voit olla."

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.