Uutistiedote

Ensimmäinen yleinen naisten kokous 29. maaliskuuta

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäisen yleisen naisten kokouksen valmistelut ovat viime metreillä. Kokoukseen on kutsuttu kaikki 8 vuotta täyttäneet tytöt ja naiset. Kokous pidetään 29. maaliskuuta 2014 klo 18 paikallista aikaa Salt Lake Cityn konferenssikeskuksessa, ja se tulkataan 55 kielelle, joten miljoonat sisaret eri puolilla maailmaa voivat seurata sitä seurakuntakeskuksissa sekä television tai radion välityksellä tai internetissä.

Suomen kielellä tulkattu lähetys tulee saataville noin viikon kuluttua.

Äidit ja tyttäret osallistuvat yhdessä tähän yleiseen naisten kokoukseen. ”Tämä on jännittävä kokous. Se on historiallinen tapahtuma”, sanoi sisar Neill F. Marriot, toinen neuvonantaja Nuorten Naisten ylimmässä johtokunnassa. ”Luulen, että tämä on ensimmäinen kerta kirkon historiassa, kun kaikki 8–80-vuotiaat naiset on kutsuttu yhteen todistamaan, tuntemaan muiden uskon kohottavan ja saamaan opetusta yhdessä. Kirkon naisten on tarpeen tuntea yhteistä iloa ja naisena olemisen mallia sekä uskoa, joten olemme innoissamme tästä kokouksesta.”

Kokouksessa puhuvat naisten järjestöjen ylijohtajat sekä ensimmäisen presidenttikunnan jäsen. Monta sukupolvea kattavassa kuorossa on 360 jäsentä – äitejä, tyttäriä, isoäitejä ja tätejä.

Kirkon johtohenkilöt toivovat, että ne, jotka osallistuvat kokoukseen tai seuraavat sitä, jakavat mieluisia kokouksen sanomia sukulaistensa ja ystäviensä kanssa.

Tulevaisuudessa naiset ja tytöt kokoontuvat yhteiseen kokoukseen puolivuosittain aina yleiskonferenssia edeltävänä lauantaina.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.