Uutistiedote

Estherin lähetystyö

Sisar Esther Fletcher, Alankomaissa palveleva nuori lähetyssaarnaaja, on valmistellut yli 2 000 Mormonin kirjaa, jotka lähetyssaarnaajat voivat antaa tutkijoilleen. Jokaisen kirjan alkuun hän liimaa värikoodatun sisällyssivun sekä kysymyksiä Saarnatkaa minun evankeliumiani -kirjasta ja merkitsee sitten 16 tärkeää kohtaa oikeille sivuille niitä vastaavilla muoviliuskoilla. Jos kertoo 2 000 kirjaa 16 viitteellä, niin Esther on merkinnyt yli 32 000 pyhien kirjoitusten kohtaa.

 

Esther aloitti lähetystyönsä marraskuussa 2016. Hänen lähetystyökutsunsa oli kuitenkin hieman erilainen. Hänellä on Downin oireyhtymä. Hänet kutsuttiin 25-vuotiaana kirkon palvelulähetyssaarnaajaksi yhdessä vanhempiensa Thomas ja Nancy Fletcherin kanssa heidän vuoden ja 11 kuukautta kestävään lähetystyöhönsä, jossa he vanhempana lähetyssaarnaajapariskuntana tukevat jäseniä ja johtohenkilöitä.

Muutama kuukausi sen jälkeen kun Fletcherit olivat saapuneet, silloinen Belgian/Alankomaiden lähetyskentän johtaja Robert L. Bunnell sai kuulla tästä pyhien kirjoitusten merkitsemishankkeesta ja ajatteli, että Esther haluaisi ehkä kokeilla sitä. Esther ylitti kaikkien odotukset. Ensin hän merkitsi hollanninkielisiä Mormonin kirjoja. Myöhemmin hän merkitsi myös englanninkielisiä Mormonin kirjoja, jotka ovat kooltaan pienempiä ja siksi hieman vaikeampia käsitellä.

Vanhin ja sisar Fletcher kertoivat yhdestä kääntymyksestä, jonka Estherin työ on osaltaan saanut aikaan. Eräs Eindhovenissa asuva mies sai yhden kirjan, jonka Esther oli valmistanut, ja luki Estherin merkitsemät pyhien kirjoitusten kohdat. Nämä kohdat innoittivat häntä oppimaan lisää, ja myöhemmin hän liittyi kirkkoon.

Sisar Esther Fletcher on oppinut myös puhumaan hieman hollantia ja on usein kokoaikaisten sisarlähetyssaarnaajien kanssa opettamassa. Opetuksilla Esther kuuntelee aiheita, jotka hän on merkinnyt Mormonin kirjaan, ja lukee sitten nuo kohdat. Koska pyöräily on yleisin matkantekotapa Alankomaissa, Fletcherit ostivat tandempyörän, jota sisaret käyttävät Estherin ollessa heidän mukanaan. Esther pitää kovasti tandempyörällä ajelemisesta.

Kun Estherin lähetystyöstä oli jäljellä kaksi kuukautta, hän johti nuorten naimattomien aikuisten konferenssissa Eerselissä Alankomaissa palveluhankkeen, jossa hän opetti osallistujia merkitsemään saksan-, hollannin- ja englanninkielisiä Mormonin kirjoja.

Hän on hyvin tarkka liuskojen sijoittelusta ja varmistaa, että ne kaikki ovat suorassa ja samankokoisia. Kun häneltä kysyy, kuinka hän tekee työnsä niin hyvin, hän selitti: ”Pitää olla huolellinen ja tarkka. Olen sitä mieltä, että käsi täytyy pitää vakaana ja pitää olla perusteellinen. Se vaatii paljon harjoittelua.”

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.