Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on antanut Yhdistyneiden kansakuntien Maailman ruokaohjelmalle (WFP) 32 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria – mikä on uskontokunnan suurin kertaluonteinen lahjoitus humanitaariselle järjestölle – auttaakseen torjumaan sitä, mitä WFP kutsuu ”järisyttäväksi nälkäkriisiksi”
Keskiviikkona Maailman ruokaohjelman päämajassa Roomassa vieraillut piispa L. Todd Budge johtavasta piispakunnasta luovutti lahjoituksen WFP USA:n pääjohtajalle Barron Segarille ja WFP:n kumppanuuksista ja edunvalvonnasta vastaavalle varatoimitusjohtajalle Ute Klamertille.
- WFP-Donation-Image01
- WFP-Donation-Image02
- WFP-Donation-Image03
- WFP-Donation-Image04
- WFP-Donation-Image05
1 / 2 |
”Olemme hyvin kiitollisia yhteistyöstä Maailman ruokaohjelman kanssa, koska tiedämme, että he toimittavat ruokaa sitä eniten tarvitseville”, piispa Budge sanoo. ”Kiitämme myös myöhempien aikojen pyhiä ja uskontokunnan ystäviä, joiden taloudelliset uhraukset ovat tehneet tämän lahjan mahdolliseksi. Tällainen antaminen tekee Jumalan lapsista hieman onnellisempia ja meistä kaikista hieman pyhempiä.”
WFP käyttää nämä kirkon varat tarjotakseen elintarvikkeita ja muuta kriittistä apua 1,6 miljoonalle kaikkein heikoimmassa asemassa olevalle ihmiselle yhdeksässä maassa: Afganistanissa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Etiopiassa, Haitissa, Keniassa, Nigerian koillisosassa, Somaliassa, Etelä-Sudanissa ja Jemenissä.
”Tämä Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon poikkeuksellinen lahjoitus ei olisi voinut tulla kriittisempään aikaan”, sanoo WFP:n toimialajohtaja David Beasley. ”Miljoonat ihmiset näkevät nälkää tänä päivänä, ja WFP tekee kovasti töitä tarjotakseen ruokaa, apua ja toivoa – ja tämä henkiä pelastava lahjoitus antaa meille mahdollisuuden tehdä juuri niin.”
Maailmanlaajuisen ruokakriisin ajaessa miljoonia ihmisiä kärsimään nälkää WFP:n työ hallitusten ja kumppaneiden rinnalla on monille kriittinen pelastusrengas. Esimerkiksi Somaliassa WFP lisää humanitaarista apua ennätyksellisen suureksi, jotta odotettavissa oleva nälänhätä voitaisiin välttää. Jemenissä WFP:n ruoka-apu on saavuttanut yli puolet maan väestöstä ja pitänyt nälkää loitolla. Samaan aikaan miljoonat perheet ovat riippuvaisia järjestön elintarvike-, ravitsemus- ja toimeentulotuesta Afganistanissa.
”Olemme kiitollisia Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon mullistavasta lahjoituksesta tänä ennennäkemättömän maailmanlaajuisen hädän aikana”, Segar sanoo. ”Yksityisen sektorin tuki on ratkaisevan tärkeää tehtävämme kannalta, sillä sen avulla WFP voi laajentaa ruoka-apua ja selviytymiskykyä edistävää työtä, jotka tuovat perheille vakautta ja lohtua näinä haastavina aikoina. Olen varma, että kirkon lahja innostaa muita liittymään liikkeeseemme maailmanlaajuisen nälänhädän lopettamiseksi.”
Klamert lisää: ”Otamme tämän anteliaan lahjoituksen vastaan kiitollisina ja luottaen vahvasti kykyymme käyttää sen ruoan toimittamiseen kaikkein heikoimmassa asemassa oleville heidän hätänsä hetkellä ja voimme osaltamme pelastaa heidät vaarasta, jotta he voivat säilyä hengissä ja kasvattaa selviytymiskykyään.”
Tällä hetkellä ennätykselliset 345 miljoonaa ihmistä kärsii akuutisti heikosta ruokaturvasta, ja 50 miljoonaa on nälänhädän partaalla. Ilman välittömiä toimia vuoden 2022 loppuun mennessä noin 60 miljoonaa lasta on vaarassa kärsiä akuutista aliravitsemuksesta. Ukrainan sodan maailmanlaajuinen heijastusvaikutus, jota laajalle levinneet konfliktit, äärimmäiset sääolot ja koronapandemian sosioekonomiset seuraukset pahentavat, ajaa jo ennestään haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset äärimmäiseen epätoivoon.
”Sydämeni iloitsee siitä, että miljoonat aliravitsemuksesta kärsivät lapset hyötyvät tästä lahjoituksesta”, lisää sisar Camille N. Johnson, joka on Apuyhdistyksen, uskontokunnan naisjärjestön, maailmanlaajuinen johtaja. ”Lapset ovat Jeesuksen sydämenasia. Hän itkee nähdessään heidän näkevän nälkää. Hän iloitsee pienimmästäkin yrityksestä auttaa heitä. Suuret kiitokset Maailman ruokaohjelmalle ja kaikille, jotka osallistuvat millään tavoin tähän asiaan.”
Jeesuksen Kristuksen kirkon yhteistyö WFP:n kanssa alkoi vuonna 2014. WFP:n toimialajohtaja David Beasley tutustui kirkon hyvinvointitoimintoihin Salt Lake Cityssä vuonna 2019. Nämä kaksi järjestöä tekivät yhteistyötä täyttääkseen ruokavajetta koronapandemian aikana.
Jeesuksen Kristuksen kirkko antaa vuosittain noin miljardi dollaria huolehtiakseen apua tarvitsevista eri puolilla maailmaa.
Tietoa Maailman ruokaohjelmasta
Yhdistyneiden kansakuntien Maailman ruokaohjelma on maailman suurin humanitaarinen järjestö, ja se pelastaa ihmishenkiä hätätilanteissa ja käyttää ruoka-apua rakentaakseen tietä rauhaan, vakauteen ja vaurauteen ihmisille, jotka toipuvat konflikteista, katastrofeista ja ilmastomuutoksen vaikutuksista.
World Food Program USA on Washingtonissa sijaitseva 501(c)(3) -järjestö (verovapaa järjestö), joka tukee ylpeänä YK:n Maailman ruokaohjelman tehtävää aktivoimalla amerikkalaisia poliittisia päättäjiä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä edistämään maailmanlaajuista liikettä nälänhädän lopettamiseksi. Johtajuutemme ja tukemme auttavat vahvistamaan pitkäaikaista amerikkalaista perinnettä auttaa apua tarvitsevien perheiden ruokkimisessa ympäri maailmaa. Lue lisää World Food Program USA:n tehtävästä.
Jeesuksen Kristuksen kirkon humanitaariset palvelut
Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon humanitaariset palvelut lievittää kärsimystä, edistää omavaraisuutta ja tarjoaa mahdollisuuksia palveluun. Se noudattaa Jeesuksen Kristuksen kehotusta ruokkia nälkäisiä, antaa juotavaa janoisille, ottaa vastaan muukalainen, vaatettaa alastomia ja käydä katsomassa sairaita ja ahdistettuja.
Kirkon humanitaarinen toiminta on mahdollista myöhempien aikojen pyhien sekä uskontokunnan ystävien anteliaiden lahjoitusten ja vapaaehtoistyön ansiosta. Vapaaehtoiset tekevät vuosittain yli miljoona työpäivää hyvinvointihankkeiden tukemiseksi.
Kirkko rahoittaa avustus- ja kehityshankkeita 195 maassa ja territoriossa ja antaa apua rotuun, uskontoon tai kansallisuuteen katsomatta. Tuki perustuu henkilökohtaisen vastuun, yhteisön tuen, omavaraisuuden ja kestävyyden perusperiaatteisiin.