Uutistiedote

Kirkko hankki Mormonin kirjan kirjanpainajan käsikirjoituksen

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, jonka keskuspaikka on Salt Lake Cityssä Utahissa Yhdysvalloissa, hankki äskettäin Mormonin kirjan kirjanpainajan käsikirjoituksen Kristuksen yhteisöltä, joka toimii Independencessä Missourissa Yhdysvalloissa. Myöhempien aikojen pyhät kunnioittavat Mormonin kirjaa uskontonsa lakikivenä ja pyhänä kirjana, joka Raamatun tavoin todistaa Jeesuksesta Kristuksesta.

 

Kirkon historioitsija ja aikakirjanpitäjä, vanhin Steven E. Snow sanoi: ”Pidämme Mormonin kirjaa Raamatun lailla pyhänä kirjoituksena. Kirjanpainajan käsikirjoitus on varhaisin jäljellä oleva kappale noin 72 %:sta Mormonin kirjan tekstiä, koska vain noin 28 % sitä aiemmasta sanellusta käsikirjoituksesta säilyi talletettuna vuosikymmeniksi erääseen kulmakiveen Nauvoossa Illinoisissa Yhdysvalloissa.”

Vanhin Snow ilmaisi kiitollisuutensa siitä, että Kristuksen yhteisö huolehti käsikirjoituksesta yli sata vuotta. Hän lausui kiitokset myös avokätisille lahjoittajille, jotka osoittivat varat tämän aarteen hankkimiseksi kirkolle.

Kirjanpainajan käsikirjoitus julkaistiin kokonaisuudessaan vuonna 2015 osana Joseph Smith Papers [Joseph Smithin asiakirjat] -hanketta. Se on saatavilla ilmoitusten ja käännösten sarjan kolmannessa osassa. Digitaaliset kuvat koko käsikirjoituksesta julkaistaan vähitellen verkossa sivustolla josephsmithpapers.org.

Parhaillaan suunnitellaan, että käsikirjoitus asetetaan lähikuukausina näytteille kirkon historian kirjastoon.

Ks. Kristuksen yhteisön Independencessä Missourissa 20. syyskuuta 2017 julkaisemaa tiedotetta.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.