Uutistiedote

Eurooppalaiset mormonit sitoutuvat maailmanlaajuisessa konferenssissa uudelleen seuraamaan Jeesusta Kristusta

Noin puoli miljoonaa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsentä Euroopassa odottavat innolla yleiskonferenssia, joka alkaa 23. syyskuuta. He kuuluvat maailmanlaajuiseen lähes 16 miljoonan myöhempien aikojen pyhän joukkoon, ja heistä käytetään usein nimitystä mormonit.

 

Kirkon jäseniä eri puolilta maailmaa kokoontuu yleiskonferenssiin Salt Lake Cityyn Utahiin Yhdysvalloissa kahdesti vuodessa. Joka kevät ja syksy pidetään kuusi kokousta, joissa jäsenet saavat ohjeita kirkon johtohenkilöiltä. Kokoukset lähetetään myös ympäri maailman yli 80 kielellä. Puolivuosittain pidettävä konferenssi on uskollisille tilaisuus kuulla innoittavia puheita, jotka auttavat heitä tulemaan sitoutuneemmiksi Jeesuksen Kristuksen seuraajiksi. ”Konferenssin seuraaminen – ja kun tietää miljoonien jäsenten seuraavan sitä myös – antaa suurenmoisen ykseyden tunteen. Kaikilla puheilla on vain yksi tarkoitus: tuoda kaikki Kristuksen luokse. Voiko olla hienompaa tarkoitusta?” sanoo Chris Kleijweg, mormoni Alankomaista.

Puhujina on jäseniä ensimmäisestä presidenttikunnasta, joka on kirkon korkein johtoelin, sekä muita maailmanlaajuisen kirkon johdossa toimivia innoitettuja miehiä ja naisia. Heidän sanomansa auttavat jäseniä kohtaamaan nykyajan haasteita luottavaisina ja löytämään vastauksia elämän vaikeisiin kysymyksiin. Yksilöt ja perheet tulevat usein konferenssista ajatellen, että heitä ”on siunattu runsaasti”, sanoo John Connolly, kirkon jäsen Irlannista.

Kirkon jäsenet ja ystävät voivat helposti seurata konferenssilähetyksiä paikallisissa seurakuntakeskuksissa tai käymällä sivustolla lds.org, jossa konferenssi lähetetään suorana lähetyksenä. Yleiskonferenssin kuuden kokouksen aikataulu on seuraava (nauhoitetut kokoukset ovat seurattavissa seurakuntakeskuksissa, suorat lähetykset ovat seurattavissa sekä seurakuntakeskuksissa että verkossa):

 • Lauantai, 30. syyskuuta
  • Yleinen naisten kokous: 17.00–18.30 (nauhoitettu)
  • Aamukokous: 19.00–21.00 (suora)
  • Iltapäiväkokous: 23.00–01.00 (suora, vain verkossa)
 • Sunnuntai, 1. lokakuuta
  • Pappeuskokous: 12.00–14.00 (nauhoitettu)
  • Lauantain iltapäiväkokous: 15.00–17.00 (nauhoitettu)
  • Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon maailmanraportti: 17.00–17.30 (nauhoitettu)
  • Musiikkia ja puhuttua sanaa 18.30–19.00 (suora)
  • Aamukokous: 19.00–21.00 (suora)
  • Iltapäiväkokous: 23.00–01.00 (suora, vain verkossa)

Jokainen voi kertoa ajatuksiaan ja tunteitaan konferenssin puheista sosiaalisessa mediassa käyttäen aihetunnistetta #LDSconf.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.