Uutistiedote

Mormonit palvelevat mutavyöryn uhreja Sierra Leonessa

Paikalliset myöhempien aikojen pyhät antoivat apua 500 länsiafrikkalaiselle

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko Sierra Leonessa on auttanut noin 500:aa ihmistä, joihin äskettäinen mutavyöry on vaikuttanut. Mutavyöryn on raportoitu surmanneen tuhat ihmistä ja jättäneen tuhansia muita kodittomiksi. LDS Charities -järjestön (kirkon humanitaarinen avustusjärjestö) avulla paikalliset mormonit ja yhteisön johtajat ovat jakaneet patjoja, ruokaa, vettä ja muita elämää ylläpitäviä tarvikkeita 105 perheelle. Lähes kaikki näistä perheistä ovat muita kuin mormoneja.

 

Kolmen päivän rankkasateet tässä seitsemän miljoonan asukkaan länsiafrikkalaisessa maassa saivat aikaan hyökytulvia ja valtavan mutavyöryn 14. elokuuta 2017 pääkaupunki Freetownin lähistöllä. Kirkon apua saaneiden kodit joko tuhoutuivat tai kärsivät merkittäviä vaurioita.

John Titus O’Neil, yksi Dwarzakin seurakunnan johtajista Freetownissa, kulki ovelta ovelle muiden paikallisten johtajien kanssa ottamassa selville, ketkä heidän alueellaan tarvitsivat eniten apua. Sitten he toimittivat luettelon apua tarvitsevista perheistä LDS Charities -järjestölle.

Tarvikkeiden [jakelu] sujui oikein hyvin”, O’Neil sanoi. ”Hallitus huolehti turvallisuudesta, jäsenemme hoitivat työn ja kaikki uhrit alueellamme olivat tyytyväisiä. Täynnä epätoivoa olleiden ihmisten kasvoilla on nyt hymy.”

Vanhin Don Carley, kirkon huoltotyöasiantuntija, sanoi olevansa ”tyytyväinen, kun näkee paikallisten johtajien arvioivan tarpeita ja sitten käyttävän kirkon resursseja noiden tarpeiden täyttämiseen. Monia ihmisiä siunataan heidän ponnistelujensa ansiosta.”

Freetownin kaupungin virkailija Shiaka Lamin Dumbuya pani merkille ”oikeaan aikaan tulleen avun” ja kiitti kirkkoa sen palvelutyöstä.

Hallituksen ja hänen korkeutensa, Sierra Leonen presidentin, puolesta sanomme kiitokset kirkollenne ja sen jäsenille”, Dumbuya sanoi.

Kirkko antaa lisäapua Sierra Leonessa paikallisten johtajien ilmoittamien tarpeiden mukaan.

Lisätietoa Ghanan mormonien uutishuoneelta: Myöhempien aikojen pyhien seurakunnat Freetownissa siivoavat Connaughtin sairaalaa

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.