Uutistiedote

Kirkko levittää pääsiäissanomaa ”Koska Hän elää”

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko julkistaa pääsiäissanoman, joka keskittyy Jeesuksen Kristuksen opetuksiin, lauantaina 28. maaliskuuta 2015. ”Koska Hän elää” -videosanoman odotetaan saavuttavan miljoonia sosiaalisessa mediassa, kuukauden jatkuvissa esityksissä valituissa vierailukeskuksissa, jäsenten ja lähetyssaarnaajien työvälineenä sekä maksettuna mainosaikana verkossa sadoilla internetsivustoilla.

Kirkon ensimmäinen presidenttikunta lähettää sähköpostia jäsenille 28. maaliskuuta kutsuen heitä osallistumaan tähän hankkeeseen. Tämä mediahanke esitellään myös kirkon julkaisujen, Liahona-, Ensign- ja New Era -lehtien, maaliskuun numeroissa.

”Me Herran Jeesuksen Kristuksen seuraajat näinä myöhempinä aikoina olemme myös saaneet kehotuksen todistaa Vapahtajan sovituksen ja ylösnousemuksen todellisuudesta. – – Kuten nuo enkelisanansaattajat ajan keskipäivänä, mekin julistamme: ’Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista’ [Matt. 28:6]. Hän elää. Ja koska Hän elää, mekin voimme tuntea ”rauha tässä maailmassa ja iankaikkisen elämän tulevassa maailmassa” (OL 59:23)”, sanoi Ensign-lehden maaliskuun numerossa vanhin Russell M. Nelson kahdentoista apostolin koorumista

”Saavutamme tällä sanomalla lähes jokaisen maan maailmassa kutsuen kaikkia tutustumaan paremmin Jeesukseen Kristukseen ja noudattamaan Hänen esimerkkiään jokapäiväisessä elämässään”, lisäsi Greg Droubay, kirkon lähetystyöosaston mediajohtaja.

Droubay selitti, että tämän hankkeen innoittajana on asiakirja ”Elävä Kristus”, jonka kirkko julkaisi tammikuussa 2000. ”Tuo ainutlaatuinen asiakirja, jonka elävät profeetat, näkijät ja ilmoituksensaajat ovat allekirjoittaneet ja jossa he todistavat siten kuin vain he voivat Jeesuksesta Kristuksesta todistaa, on antanut innoituksen, perustuksen ja kutsun, jonka olemme halunneet ulottaa maailmalle”, hän sanoi.

”Koska Hän elää” -hankkeen sisältöä lisätään päivittäin Mormon.orgin sosiaalisen median sivuille (Facebook, Twitter ja Google+) lauantaista 28. maaliskuuta pääsiäissunnuntaihin 5. huhtikuuta. Sosiaalisen median sisältö tarjoaa esimerkkejä siunauksista, joita voimme saada jokapäiväiseen elämäämme. Niitä, jotka jakavat verkossa olevaa sisältöä, kannustetaan käyttämään sosiaalisen median kanavillaan hashtagtunnistetta #BecauseHeLives. Nuo innoitetut sanomat ovat jaettavissa kautta vuoden.

Kirkko on julkistanut verkkosivuston HeLives.mormon.org, jossa on nähtävillä video ”Koska Hän elää”. Video keskittyy Jeesuksen Kristuksen opetusten löytämiseen, tuntemiseen ja noudattamiseen sekä kaikkeen, mitä Hän on sovituksellaan tehnyt mahdolliseksi. Siinä tuodaan esiin kertomus päivä päivältä Vapahtajan elämän viimeisestä viikosta maan päällä.

Sekä verkkosivusto että video, joka on pituudeltaan hieman yli kaksi minuuttia, ovat saatavissa 21 kielellä: albania, armenia, cebu, englanti, espanja, hollanti, indonesia, italia, japani, kiina, korea, latvia, portugali, puola, ranska, ruotsi, saksa, tagalog, thai, venäjä ja ukraina.

Droubay sanoi, että uusin lisättävä kieli luetteloon on albania. ”Syy tähän on se, että Mormon.org-sivusto on juuri tullut saataville tuolla kielellä. Näin on siis mahdollisuus tavoittaa uusi ryhmä ihmisiä.”

Pääsiäissunnuntaina 5. huhtikuuta kirkon ”Koska Hän elää” -sanoma on YouTuben aloitussivulla yhdeksässä maassa, myös Yhdysvalloissa, ja näin sillä on mahdollisuus tavoittaa 250 miljoonaa katsojaa. Muita maita ovat Argentiina, Brasilia, Chile, Italia, Japani, Kanada, Kolumbia ja Meksiko.

”Tämä mahdollisuus YouTubessa tarjoaa ennennäkemättömän kokemuksen kirkolle tavoittaa maailmanlaajuinen yleisö yhtenä ainoana päivänä”, huomautti Droubay. YouTuben aloitussivulla on lyhennetty versio videosta ja kutsu vierailla sivustolla.

”Olemme hyvin kiinnostuneita lisäämään kokoaikaisten lähetyssaarnaajiemme opetustilaisuuksia”, Droubay selitti. Lähetyssaarnaajilla on kampanjakortteja hankkeen edistämiseksi pääsiäisen aikaan ja läpi vuoden. Muut voivat myös ostaa kortteja verkossa.

Lisäksi valikoidut kirkon vierailukeskukset tarjoavat vierailijoille ”Koska Hän elää” -näyttelyitä nautittavaksi pääsiäisen aikana. ”Kaikissa kirkon vierailukeskuksissa Yhdysvalloissa, Méxicon temppelin vierailukeskuksessa Meksikossa sekä Hyde Parkin seurakuntakeskuksen vierailukeskuksessa Lontoossa on nähtävillä näyttelyt, joissa tehdään tunnetuksi ’Koska Hän elää’ -sanomaa”, Droubay sanoi.

Maailmanlaajuisesta ”Koska Hän elää” -hankkeesta vastaa kirkon lähetystyöosasto Salt Lake Cityssä. Kirkko julkaisi ensimmäisen pääsiäishankkeensa vuonna 2014 viikon mittaisella kampanjalla nimeltään ”Hänen ansiostaan”. Se sisälsi YouTube-videon, joka katsottiin sen ensimmäisellä julkaisuviikolla yli 5 miljoonaa kertaa.

Joulukuussa kuukauden mittainen jouluhanke ”Hän on lahja” tavoitti miljoonia sosiaalisessa mediassa, vierailukeskusten näyttelyissä, jäsenten ja lähetyssaarnaajien työvälineenä, maksettuna mainostilana verkossa sekä ulkomainoksina New York Cityn Times Squarella. Video katsottiin yli 33 miljoonaa kertaa. Joulusanoma keskittyi taivaallisen Isän rakkauteen siten kuin se ilmenee Jeesuksen Kristuksen pyhässä lahjassa. 

”Näin kaikki nämä hankkeet ja myös joulun 2015 tuleva hanke keskittyvät edelleen Jeesukseen Kristukseen ja näihin sanomiin, jotka rakentuvat toinen toisensa pohjalle”, Droubay sanoi. 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.