Aihe

Kirkon historian kirjasto

Kirkon historian kirjasto on omistettu Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon historian säilyttämiseen ja siitä kertomiseen. Rakennus avattiin kesäkuussa 2009, ja sen jälkeen siellä on käynyt tuhansia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita tietämään enemmän kirkon ja sen jäsenten historiasta.

Viisikerroksisessa kirjastossa, joka on kooltaan 21 000 m2, on yleinen kirjasto ja lukusali sekä varastotilaa seuraaville historiallisille kokoelmille:

  • 270 000 kirjaa, kirjasta, lehteä, opasta jne.
  • 240 000 kokoelmaa alkuperäisiä, julkaisemattomia asiakirjoja (päiväkirjoja, kirjeitä, pöytäkirjoja jne.)
  • 3,5 miljoonaa kirkon jäsenten patriarkallista siunausta
  • 13 000 kokoelmaa valokuvia
  •  23 000 ääni- ja kuvatallennetta

Osa näistä tuotteista on saatavilla yleisessä kirjastossa, kun taas muut sijaitsevat arkistoituina varastohuoneissa ja ne tuodaan kirjaston asiakkaiden käyttöön lukusaliin. Asiakkaat käyttävät näitä aineistoja usein tehdessään tutkimuksia kirjaa tai tiedejulkaisua varten. Toiset voivat käyttää kirkon historian kirjaston kokoelmia saadakseen lisää tietoa omista mormoniesivanhemmistaan tai lännen historiasta.

Huipputasoa edustavassa rakennuksessa on kahdentyyppisiä varastohuoneita, jotka on suunniteltu suojelemaan historiallisia artefakteja. Kymmenessä päävarastohuoneessa lämpötila on +12,8 astetta ja suhteellinen kosteus 35 prosenttia. Niiden lisäksi kahdessa erikoisvarastohuoneessa lämpötila on –20 astetta värifilmien, valokuvien ja kirkolle erityisen merkittävien aikakirjojen vuoksi.

Julkisten tilojen ja varastohuoneiden ohella uudessa rakennuksessa on tilaa konservointiin, kokoelmien kehittämiseen ja tutkimukseen. Kirkon konservointihankkeet käsittävät 300–500 kirjaa ja dokumenttia sekä 3 000 – 4 000 audiovisuaalista tallennetta vuosittain. Kokoelmien kehittämisestä vastaava henkilökunta hankkii ja luetteloi joka vuosi 500–700 uutta kokoelmaa, mukaan lukien 6 000 julkaisua. Uudessa rakennuksessa on toimistotilaa työntekijöille ja vapaaehtoisille, jotka ovat vastuussa historiallisista sivustoista, internetin sisällöstä sekä sellaisista julkaisuista kuten Joseph Smith Papers [Joseph Smith -asiakirjat].

Kirkon historian kirjasto on saanut yhdysvaltalaisen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmän Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) hopeisen sertifikaatin. Ympäristöä säästävän ”vihreän” nimityksen ansaitsemiseksi rakennuksessa täytyy käyttää normaalia vähemmän lämmitystä ja sähköä, olla enemmän ikkunoita, joista näkee ulos ja jotka ovat lähellä ihmisten työskentelypaikkoja, sen täytyy olla lähellä julkisia kulkuvälineitä ja siinä täytyy käyttää tuotteita, jotka on tuotettu paikallisesti, ovat kierrätettäviä tai jotka päästävät normaalia vähemmän sellaisia kaasuja, jotka saattavat vaikuttaa ihmisten terveyteen.


 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.