Uutistiedote

Kolme maata, kolme uutta mormonien uutishuonetta

Ensimmäistä kertaa Tšekin tasavallassa, Puolassa ja Romaniassa ihmiset, jotka etsivät tietoa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta, voivat nyt mennä internetsivustolle, joka tyydyttää juuri heidän tiedonhalunsa. Kolme uutta mormonien uutishuoneen internetsivustoa julkaistaan 3. heinäkuuta, jolloin ne liittyvät olemassa oleviin 72:een maa- tai aluekohtaiseen mormonien uutishuone -sivustoon ympäri maailmaa. Kirkon Euroopan vyöhykkeen tiedotusosasto julkaisee nämä sivustot voidakseen paremmin viestiä toimittajille, mielipidejohtajille ja suurelle yleisölle näissä kolmessa maassa.

James McConkie, Tšekin tasavallan lähetysjohtaja, totesi: ”Se, että autamme kansaa ymmärtämään tarkasti, keitä olemme ihmisinä ja uskontona, on ratkaisevan tärkeää kirkon kasvulle ja pysyvyydelle Tšekin tasavallassa.” Jokainen osa tulevien uutishuoneiden sivustoilla suuntautuu juuri tähän: auttamaan muita ymmärtämään paremmin Jeesuksen Kristuksen kirkkoa.                      

Romanian uusi sivustovastaava Izabela Geambasu malttaa tuskin odottaa, että saa alkaa hallinnoida maansa uutishuonetta.  Hän on erityisen innoissaan siitä, että internetsivusto on romaniankielinen. Vaikka kansainvälinen mormonien uutishuone onkin erinomainen tiedon lähde, sitä voi olla vaikea selata, ellei ymmärrä englantia. ”Nyt Romanian uutishuoneen myötä ihmiset voivat löytää vastaukset kysymyksiinsä omalla kielellään”, Izabela sanoo.

Nämä uudet sivustot ovat erityisen käyttäjäystävällisiä, eikä pelkästään siksi, että ne ovat maan omalla kielellä. Ne, jotka vierailevat uusilla sivuilla, huomaavat, että kirkko on muuttanut nämä sivustot enemmänkin dialogimuotoisiksi – keskusteluksi yleisön ja kirkon välillä. Tämä käy selvästi ilmi näiden sivustojen uusista bloggausosioista, joissa on tilaa kommenteille, ja sivustolta löytyy myös yhteystiedot niitä kysymyksiä varten, joihin ei heti löydy vastausta sivustolta. Vastauksen löytäminen kysymykseen on näillä sivustoilla kuitenkin yksinkertaista, koska etusivulle on tuotu enemmän sisältöä ja Aiheita ja tietoa -osio on järjestetty teemoittain. Käyttäjät pääsevät myös uuteen multimediaosioon, johon on koottu yhteen valokuvia sekä video- ja äänitiedostoja uutisvälineiden, bloggaajien ja muiden käytettäväksi.

Kirkon opin ja käytäntöjen lisäksi ”media ja muut kiinnostuneet löytävät sekä paikallista että kansainvälistä päivitettyä tietoa kirkon uskonnollisesta ja yhteiskunnallisesta toiminnasta ja palvelusta”, kertoo Puolan tiedotusjohtaja Robert Magnuski. Paikallisten verkkosivustojen ansiosta median ja muiden on paljon helpompi nähdä, mitä kirkko saa aikaan erityisesti heidän maassaan.

Nämä kolme verkkosivustoa ovat malliltaan samanlaisia kuin yhdenmukaistettu kirkon kansainvälisen uutishuoneen sivusto.

 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.