Uutistiedote

Löydä voimaa Kristuksesta ja yhteys riippuvuuksista toipumisen ohjelman avulla

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Riippuvuuksista toipumisen ohjelma (RTO) auttaa myös pandemian aikana niitä, jotka ovat kiinnostuneet tekemään työtä riippuvuuden tai pakkomielteisen käyttäytymisen voittamiseksi, saamaan toivoa siitä, että toipuminen on mahdollista.

”Riippuvuuden toisella puolen on toivoa, parantumista ja onnellisuutta”, sanoo Karen, joka osallistuu tähän ohjelmaan ja toipuu huumeriippuvuudesta. ”Olen todella kiitollinen, että minulla on ollut tämä kokemus, koska se on tuonut minulle sellaisen suhteen Jeesukseen Kristukseen, jota en koskaan luullut mahdolliseksi.”

Addiction Recovery 01
Addiction Recovery 01
Joka viikko 30 eri maassa ja 17:llä eri kielellä pidetään noin 2 800 RTO:n tapaamista. Näitä tapaamisia järjestetään kasvokkain mutta myös virtuaalisesti.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Karenin kamppailu riippuvuuden kanssa alkoi, kun hän toimi sairaanhoitajana ja suoritti lisäopintoja. ”Minulla oli myös keskenmeno, ja keskenmenon jälkeen sain reseptillä narkoottisen kipulääkityksen, ja silloin tajusin ensimmäisen kerran, että nuo lääkkeet auttoivat minua tuntemaan oloni paremmaksi sekä auttoivat kipuun.”

Karen tuli nopeasti riippuvaiseksi ja alkoi varastaa narkoottisia aineita työstä. Kun hänet saatiin kiinni ja hän menetti työnsä, hän aloitti matkansa kohti toipumista. Tällä matkalla hän osallistui RTO:n tapaamisiin.

”Riippuvuuksista toipumisen tapaamiset olivat kenties tärkein asia toipumisessani”, Karen sanoo. ”Kun istuin siellä ja kuulin muiden ihmisten kertomuksia – siellä oli muita hyviä ihmisiä, jotka olivat kamppailleet riippuvuuden kanssa, ja heidän kertomustensa kuuleminen ja heidän onnistumisensa näkeminen antoivat minulle toivoa, että minäkin voisin toipua.”

”Kun kävin tapaamisissa säännöllisesti, tunsin parantumisen voiman toimivan. Olen aivan eri ihminen nyt kuin olin silloin kun tämä tapahtui. Jeesuksen Kristuksen ansiosta tiedän, ettei minua tarvitse määrittää se, mitä tein silloin ja että minä olen hyvä ihminen. Olen tuntenut Hänen rakkautensa. Olen tuntenut Hänen tulevan elämääni ja muuttavan sen, kuka minä olen”, Karen sanoo.

Mikä on kirkon riippuvuuksista toipumisen ohjelma?
Kirkon riippuvuuksista toipumisen ohjelma antaa tukea ja turvallisen paikan jokaiselle, joka tekee työtä voittaakseen riippuvuuden tai pakkomielteisen käyttäytymisen. Ohjelma koostuu tukiryhmistä, jotka noudattavat 12 askeleen ohjelmaa evankeliumin pohjalta. Jokaisessa ryhmässä on osallistujia, jotka tekevät työtä kohti toipumista, RTO:n palvelulähetyssaarnaajia ja avustajia, jotka ovat toipuneet ja parantuneet itse riippuvuuksista toipumisen ohjelman avulla. Niille, jotka kamppailevat yleisten riippuvuuksien ja pornografian käytön kanssa, on erillisiä ryhmiä. Myös puolisoille ja perheenjäsenille on tukiryhmiä, joihin osallistua.

Addiction Recovery 02
Addiction Recovery 02
Jokaisessa riippuvuuksista toipumisen ohjelman (RTO) ryhmässä on osallistujia, jotka tekevät työtä kohti toipumista, RTO:n palvelulähetyssaarnaajia ja avustajia, jotka ovat toipuneet ja parantuneet itse riippuvuuksista toipumisen ohjelman avulla.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo


”Yhteiskunnassa ja etenkin kirkossa on todella paljon häpeää ja leimautumista riippuvuuksien ja pakkomielteisen käyttäytymisen ympärillä. Sen vuoksi ihmiset kärsivät hiljaisuudessa, ja se särkee sydäntäni”, sanoo Ben Erwin, perhepalvelujen terapeutti ja riippuvuuksista toipumisen ohjelman johtaja. ”Riippuvuuksista toipumisen ohjelma tarjoaa turvallisen paikan, missä kuka tahansa voi saada hyväksyntää, myötätuntoa, apua, tukea, totuutta ja parantumisen. Kun kävelet riippuvuuksista toipumisen ohjelman tapaamiseen, siellä ei tuomita, tuijoteta, vilkuilla – siellä sinut toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi. Siellä ollaan iloisia siitä, että tulit. Ja sinut kutsutaan aina tulemaan takaisin.”

Löydä virtuaalinen tai kasvokkain tapahtuva tapaaminen
Joka viikko 30 eri maassa ja 17:llä eri kielellä pidetään noin 2 800 RTO:n tapaamista. Näitä tapaamisia järjestetään kasvokkain mutta myös virtuaalisesti. Jos alueellasi ei ole tapaamisia tai jos sinusta tuntuu mukavammalta osallistua virtuaalisesti, voit liittyä Zoom- tai puhelintapaamiseen.

”Perinteisesti me tapaamme kasvokkain, mutta korona vuoksi olemme kasvaneet ja laajentaneet toimintaa verkkotapaamisiin, joihin ihmiset voivat liittyä Zoomin kautta”, Erwin sanoo. Virtuaalitapaamiset ovat olleet välttämättömyys pandemian aikana, mutta ne tuovat myös monia etuja. Ellei alueellasi ole tapaamista, voit liittyä siihen eri kaupungissa. Jos sinusta tuntuu mukavammalta liittyä mukaan nimettömänä, voit tehdä sen virtuaalisesti.

”Virtuaalitapaamiset antavat ihmisille ylimääräisen tilaisuuden ottaa ensimmäinen askel. Ensimmäinen tapaaminen on aina pelottavin ja se on aina vaikein – mutta jos on vähän uskoa, voi liittyä puheluun. Ei tarvitse sanoa oikeaa nimeään. Voi vain istua ja osallistua, kuunnella ja tarkkailla ja tuntea Hengen.”

Yhteys Vapahtajaan
Kirkon riippuvuuksista toipumisen ohjelmassa on kyse tuen ja yhteyden saamisesta toisiin riippuvuuden voittamisessa, mutta siinä on myös kyse yhteydestä Vapahtajaan Jeesukseen Kristukseen. Hän haluaa auttaa meitä koettelemuksissamme, ja Hän on parantumisen lähde.

”Vapahtaja on hyvin tietoinen kaikista koettelemuksistamme ja kamppailuistamme. Kun kaksi tai kolme on koolla Hänen nimessään, niin Hän on myös siellä”, Erwin sanoo. ”Kun kokoonnumme tukemaan toisiamme tämän haasteen voittamiseksi Hänen avullaan, kokemukseni mukaan Hän on siellä kanssamme.”

Käy sivustolla addictionrecovery.churchofjesuschrist.org, josta löydät virtuaalisen tai kasvokkain tapahtuvan tapaamisen. Sivustolla on myös kertomuksia toivosta, videoita ja tukiryhmäoppaita. Voit myös kuunnella podcasteja äänitetyistä tapaamisista saadaksesi lisää tietoa siitä, millainen tapaaminen on.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.