Uutistiedote

Mormonilähetyssaarnaajan laulu tavoittanut tuhansia

Sisar Erin Roach, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon kokoaikainen lähetyssaarnaaja, on tavoittanut verkossa tuhansia ihmisiä musiikkinsa välityksellä. Roach, joka palvelee tällä hetkellä Berliinin lähetyskentällä Saksassa, julkaisee Facebookissa versioita Jeesukseen Kristukseen keskittyvistä lauluista ja esiintyy välillä kadulla, mutta erästä hänen vastikään itse tekemäänsä laulua on katsottu sosiaalisessa mediassa yli 21 000 kertaa.

 

Roach kertoo, että hänen oli vaikea oppia saksaa ja hänestä tuntui, ettei hänellä mennyt hyvin puolitoistavuotisen lähetystyönsä alussa. Itseoppinut kitaristi sanoo kääntyneensä musiikin puoleen lievittääkseen stressiä.

Hän sanoo, että hän sai innoitusta itse tekemäänsä lauluun, kun hän rukoili ja tunsi, että hänen pitäisi lukea Mormonin kirjaa, jota mormonit pitävät pyhänä kirjana Raamatun ohella. ”Luin erään pyhien kirjoitusten kohdan siitä, kuinka Kristus on pelastuksemme kallio, ja samassa innoitetut sanat täyttivät mieleni. Otin heti esiin kynän ja paperia ja aloin kirjoittaa niitä sanoja. Viisi minuuttia myöhemmin laulu oli valmis”, hän kertoi eräässä Facebook-päivityksessään.

Sitten Roach sävelsi musiikin ja esitti laulun kirkon tilaisuudessa. Eräs kuulija lähestyi häntä esityksen jälkeen ja tarjoutui nauhoittamaan laulun ammattimaisesti. He tekivät seuraavan musiikkivideon:

Vain neljässä kuukaudessa videota on katsottu 5 000 kertaa Facebookissa ja yli 16 000 kertaa YouTubessa. Roach sanoo saaneensa paljon hyvää palautetta. Hän kertoo, että eräs nuori kirkon jäsen lähetti hänelle viestin Facebookissa ja kertoi hänelle olleensa epävarma siitä, lähtisikö lähetystyöhön, mutta kuultuaan Roachin laulun hän tiesi, että hänen täytyy lähteä. ”En ikinä arvannut voivani vaikuttaa ihmisiin sillä tavoin”, Roach sanoo.

Koska asiat ovat menneet odottamattomalla tavalla, Roach sanoo, että hän yrittää aina kirjoittaa uusia lauluja, jotka keskittyvät Jeesukseen Kristukseen. Hän kertoo musiikkinsa tavoitteena olevan ”lähetyssaarnaajien johtoaihe: kutsua muita tulemaan Kristuksen luokse”.

Roach ja hänen lähetystyötoverinsa tekevät yhteistyötä paikallisten kirkon jäsenten kanssa julkaistakseen joka maanantai versioita kirkon musiikista Facebookissa. Tuon sivun nimi on ”Musikalischer Montag”, ja siellä olevia videoita katsotaan satoja, joskus jopa tuhansia kertoja.

Roachin seuraava musiikkivideo aiotaan julkaista heinäkuussa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.