Uutistiedote

Nuoret aikuiset esittävät kirkon johtohenkilöille ”sielun suuria kysymyksiä”
Face to Face -tapahtumassa

Nuoret aikuiset eri puolilta maailmaa osallistuvat 15. syyskuuta 2019 tilaisuuteen, jossa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon johtohenkilöt vastaavat heidän kysymyksiinsä. Suora lähetys Utahista Yhdysvalloista alkaa klo 17.00 paikallista aikaa (Suomessa 16.9. klo 2.00).

 Brigham Youngin yliopistolta lähetettävässä tilaisuudessa kysymyksiin vastaavat vanhin Ulisses Soares, apostoli Jeesuksen Kristuksen kirkossa, ja vanhin Craig C. Christensen, johtavana auktoriteettina palveleva seitsenkymmen.

Koska vanhin Soares puhuu äidinkielenään portugalia, tämä on ensimmäinen kerta, kun Face to Face -tapahtumassa vastaukset portugalin ja espanjan kielisiin kysymyksiin tulkataan englanniksi.

Eri puolilta maailmaa, kuten Saksasta, Isosta-Britanniasta, Tanskasta, Japanista, Kongon demokraattisesta tasavallasta, Brasiliasta, Guatemalasta ja Liberiasta, on saapunut jo yli tuhat kysymystä.

Vaikka kirkon johtohenkilöt saavatkin valita käsittelemänsä aiheet, kysymykset vaihtelevat samaan sukupuoleen kohdistuvasta viehtymyksestä pornografiariippuvuuteen, sukupuolten väliseen kuiluun ja niin edelleen.

Esimerkiksi eräs nuori aikuinen Utahista kysyy: ”Olen viimeisen vuoden aikana vajonnut synkkyyteen masennuksen ja ahdistuksen vuoksi. Vaikka se on välillä ollut vaikeaa, käyn yhä kirkon kokouksissa ja nautin sakramentin, yritän päästä temppeliin joka viikko ja tutkin pyhiä kirjoituksia ja rukoilen. Luotan siihen, että Jumala on olemassa, mutten enää pysty tuntemaan mitään. En tunne Hengen suomaa lohdutusta ja tunnen olevani yksin. Mitä minä voin tehdä?”

Toiset kysymykset liittyvät nuorten aikuisten elämässä eteen tuleviin haasteisiin. Eräs nuori aikuinen Australiasta kysyy: ”Olen siinä vaiheessa, että minun pitäisi alkaa miettiä kotoa muuttamista ja itsenäisempää elämää, mutta pelkään sitä, koska viihdyn kovasti perheeni seurassa, enkä tunne olevani valmis asioiden muuttumiseen. Voisitteko antaa neuvoja, jotka auttaisivat minua tässä siirtymässä?”

Kirkon johtohenkilöiden vastaukset ovat myöhemmin saatavilla churchofjesuschrist.org-sivustolla, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Facebook-sivulla sekä YouTubessa. Niitä, jotka eivät voi osallistua suorana lähetettävään tilaisuuteen, kannustetaan katsomaan nauhoitus tapahtumasta sopivaksi katsomanaan aikana perheen, seurakunnan jäsenten tai ystävien kesken.

Vanhin Soares myös pyytää nuoria aikuisia jatkamaan sosiaalisessa mediassa lausetta ”Evankeliumi tuo minulle toivoa, koska…” käyttämällä aihetunnistetta #YAface2face tai #LDSdevo. Poimittuja julkaisuja tuodaan esille tässä maailmanlaajuisessa hartaustilaisuudessa.

Face to Face -tapahtumat aloitettiin vuonna 2014 tarkoituksena helpottaa nuorten sekä nuorten aikuisten kanssakäymistä apostolien ja merkittävien kirkon jäsenten kanssa. Aiemmissa tapahtumissa on ollut mukana muiden muassa American Idol -kilpailussa toiselle sijalle päässyt laulaja ja lauluntekijä David Archuleta, ainutlaatuisesta musiikkityylistään tunnettu tanssiva hip hop -viulunsoittaja Lindsey Stirling sekä YouTube-sensaationa tunnettu Piano Guys -yhtye. Tähän mennessä on lähetetty toistakymmentä tilaisuutta, joissa kirkon johtohenkilöt ovat innoittaneet jäseniä ja pyrkineet vastaamaan heidän kysymyksiinsä.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.