Aihe

Opettaja

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa sanalla opettaja on kaksi merkitystä:

  1. Aaronin pappeuden vastuullinen virka, joka on yleensä 14–15-vuotiailla nuorilla miehillä. Opettajat huolehtivat leivästä ja vedestä, jotka annetaan sakramentin (vastaa ehtoollista) aikana sunnuntain jumalanpalveluksissa. Nämä nuoret miehet voivat myös palvella kotiopettajina ja käydä jäsenten luona paikallisessa seurakunnassaan. Paikallisissa seurakunnissa opettajat on järjestetty koorumeihin. Näissä pienissä ryhmissä nuoret miehet voivat oppia johtamistaitoja, kun he palvelevat yhdessä, osallistuvat toimintoihin ja auttavat toisiaan elämään Jeesuksen Kristuksen evankeliumin mukaan.
  2. Henkilö, joka opettaa jotakin kirkon luokkaa. Tuo luokka voi olla lapsille, nuorille tai aikuisille. Näitä luokkia opetetaan yleensä osana sunnuntain jumalanpalveluksia, ja niiden tarkoituksena on vahvistaa henkilökohtaista uskoa ja lisätä tietoa pyhistä kirjoituksista ja kirkon opista.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.