Uutistiedote

Pioneerihenki elää edelleen nuorten naisten lähtiessä palvelemaan

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko tunnetaan lähetystyöpyrkimyksistään. Yli sadan vuoden ajan nuoret miehet ja nuoret naiset ovat vapaaehtoisesti omistaneet osan elämästään muiden palvelemiseen ja Jeesuksen Kristuksen evankeliumista kertomiseen kokoaikaisesti.

Yli 67 000 lähetyssaarnaajaa palvelee parhaillaan maissa eri puolilla maailmaa, ja suuri osa noista lähetyssaarnaajista on uskollisia nuoria naisia.

”Sisarlähetyssaarnaajamme ovat erittäin omistautuneita”, sanoo Creg D. Ostler, Englannin lähetyssaarnaajien koulutuskeskuksen johtaja. ”On sellaisia ihmisiä, sekä miehiä että naisia, joita vain sisaret voivat tavoittaa. On merkittävää havainnoida heidän suurta kykyään rakastaa ja opettaa. Heidän rohkeutensa ja uskonsa on ällistyttänyt minua.”

Naiset ovat olleet pioneereja siinä tavassa, jolla lähetystyötä on tehty yli vuosisadan ajan. Eräs nainen, Elizabeth Claridge McCune, vaikutti merkittävästi lähetystyön etenemiseen Englannissa.

McCune oli myöhempien aikojen pyhä, joka asui Utahissa 1800-luvun loppupuolella. Hän matkusti Englantiin vuonna 1897 kokoamaan sukututkimustietoja ja käymään poikansa luona. Hänen saavuttuaan maahan hänet kutsuttiin puhumaan paikallisissa kokouspaikoissa ja kumoamaan myöhempien aikojen pyhiin kuuluvia naisia koskevia huhuja, joita oli levitetty.

”Minulla oli toisinaan kiihkeä halu puhua itse, koska tunsin, että naisena saattaisin pystyä saamaan aikaan jotakin hyvää”, McCune sanoi.

Hän sivuutti pelkonsa ja voitti muita haasteita puhuessaan vaikuttavasti paikallisille ryhmille. Hänen sanansa ja vaikutuksensa poisti osaltaan monia ennakkoluuloja ja epäilyksiä, joita ihmisillä oli kirkkoa kohtaan.

Nähtyään, millainen vaikutus yhdellä naisella oli niin moniin, kirkon presidentti ilmoitti seuraavana vuonna, että siitä lähtien naiset saivat palvella kokoaikaisessa lähetystyössä.

Tämän ilmoituksen jälkeen tuhannet uskolliset nuoret naiset ovat jättäneet kotinsa ja ottaneet nimikkeen ”sisar”, kun he palvelevat Herraa ja vievät Hänen evankeliumiaan eteenpäin. Elizabeth McCunen pioneerihenkeä on viety kaikkialle maailmaan naisten voittaessa esteitä palvellakseen uutterasti Herraa.

Sisar Elizabeth Crocker on yksi muutamista tongalaisista lähetyssaarnaajista, jotka eivät pystyneet palaamaan kotiin maahantulorajoitusten vuoksi. Hän päätti äskettäin lähetystyöpalvelunsa Leedsissä Englannissa. Koronapandemian vuoksi hänen alkuperäinen kutsunsa palvella 18 kuukautta venyi 24 kuukaudeksi.

”Koska olen ollut täällä kauemmin kuin alkuperäinen toimeksiantoni, olen oppinut luottamaan Vapahtajaan ja käyttämään Jeesuksen Kristuksen sovituksen kaiken mahdollistavaa voimaa”, Crocker sanoo. ”Olen oppinut hyvin paljon ylimääräisestä ajastani täällä enkä vaihtaisi sitä mihinkään muuhun kokemukseen.”

Sisar Crockerin tavoin tuhannet muut naiset ovat ottaneet vastaan kutsun palvella myös vaikeina aikoina. Vaikka nämä sisaret kohtaavat päivittäin haasteita, he turvaavat Jeesukseen Kristukseen ja pystyvät tavoittamaan yksilöitä selkeästi erottuvalla ja erityisellä tavalla – aivan kuten sisar McCune teki yli vuosisata sitten.

Voit saada lisää tietoa varhaisista sisarlähetyssaarnaajista ja muista vaikuttavista pioneereista osoitteesta https://history.churchofjesuschrist.org/article/sister-missionaries-video?lang=eng.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.