Uutistiedote

Presidentti Monsonin hautajaiset

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon johtajan, presidentti Thomas S. Monsonin hautajaiset pidetään Salt Lake Cityssä temppeliaukion konferenssikeskuksessa perjantaina 12. tammikuuta 2018 klo 21 Suomen aikaa. Hautajaisiin voivat osallistua kaikki kahdeksan vuotta täyttäneet. Kaikenikäiset voivat jättää hänelle jäähyväiset konferenssikeskuksessa torstaina klo 9–20.

 

Presidentti Monson kuoli iän tuomiin vaivoihin 2. tammikuuta 2018 Salt Lake Cityssä 90 vuoden iässä. (Lue lisää hänen elämästään.) Hän oli Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon 16. presidentti sen 187-vuotisessa historiassa ja palveli sen presidenttinä 3. helmikuuta 2008 lähtien.

Hautajaisiin konferenssikeskuksessa (johon mahtuu 21 000 ihmistä) osallistuvien tulee olla paikoillaan viimeistään klo 11.30:een mennessä. Istumapaikkoja ei voi varata vaan ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Mikäli osallistujia on enemmän, hautajaisia voi seurata laajakankaalta läheisissä rakennuksissa: tabernaakkelissa, Assembly Hallissa ja konferenssikeskuksen teatterissa.

Hautajaiset lähetetään suorana lähetyksenä sivustoilla mormonnewsroom.org ja lds.org (mm. suomeksi, englanniksi, espanjaksi ja portugaliksi) sekä televisiokanavilla KSL TV, KSL TV -sovellus, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International, Mormon Channel, Canal Mormón (espanjaksi) ja kirkon satelliittijärjestelmässä. Lisäksi äänilähetys on kuultavissa KLS Radio ja BYU Radio -kanavilla.

Yksityinen hautajaistilaisuus järjestetään julkisen muistotilaisuuden jälkeen Salt Lake Cityn hautausmaalla.

Osanottonsa voi ilmaista presidentti Monsonin Facebook-sivulla tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen condolences@ldschurch.org.

Kukkatervehdysten sijaan lahjoituksia voi tehdä kirkon humanitaarisen avun rahastoon tai yleiseen lähetystyörahastoon osoitteessa give.lds.org/monson.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.